maciekg Opublikowano 24 Grudnia 2007 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Jak wszystkim wiadomo gaz zwiększa swoją objetosc w niskich temperaturach. W nocy temperatura dochodzi do -10 st C, a jutro wyjezdzamy na swieta i mam dylemat z tankowaniem. W Boże Narodzenie stacje mogą byc zamknięte: http://biznes.onet.pl/5,1459874,prasa.html Instalka BRC 24 i nowy kilkumiesieczny zbiornik niby pozwala wpompowac 80 % pojemnosci, ale czy napewno warto ryzykowac ?
chudineze Opublikowano 24 Grudnia 2007 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Oj chyba odwrotnie w wysokich temp. zwiększa swoją objetość w zimie możesz ładować ile wlezie bez obaw. A stacje napewno będą czynne to już było przerabiane 1 listopada.
maciekg Opublikowano 24 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2007 Ajjj to chyba cos mi się pochrzanilo Chcialem skasowac zalozony temat, ale nie mogę.
szogun0 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Opublikowano 24 Grudnia 2007 W butlach jest montowany wielozawór, którego jedną z funkcji jest działanie jako zawór bezpieczeństwa. Przy ciśnieniu 25 Bar (chyba, bo nie jestem pewien ile) otwiera się i nadmiar gazu ulatuje do atmosfery, a dokładnie pod samochód.
Rekomendowane odpowiedzi