Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Awaryjne podniesienie maski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukałem na forum i znalazłem jedynie watek o awaryjnym podnoszeniu maski w B6, a ja mam problem w B5.

Auto od dłuższego czasu zaskakuje bezawaryjnością bo nie pamiętam kiedy podnosiłem maskę do góry, a teraz się okazuje, ze nie mogę jej podnieść np żeby dolać płynu do spryskiwaczy. Ciągnę za dźwignię i słyszę dźwięk odbijającego mechanizmu tak, że maska podnosi się standardowo te kilka cm, ale jak próbuje ją podnieść za wystająca "klamkę" to niestety coś ją blokuje.

Wielokrotne zamykanie i próby otwarcia nie dały żadnych rezultatów.

Co z tym zrobić bo bo mam już dość głupich komentarzy, że przynajmniej mam pewność, że się podczas jazdy nie otworzy :(

Byłbym bardzo wdzięczny za ewentualne zdjęcia tego mechanizmu.

Opublikowano

mialem taka sytuacje ze mi sie zamek troche skrzywil i nie moglem otworzyc.Musisz mocno ciagnac do siebie ten uchwyt od zamku.U siebe az urwalem ten plastik i potem musialem wymienic zamek i teraz smiga.

Opublikowano
  • Autor

a jest jakas metoda bez urywania ?[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2011, 21:06_________________________________________________Udało się ponieść bez urywania "klamki" ale było cięzko. Potrzebny był płaskownik ok 60cm, kóry trzeba wlozyc przy reflektorze i pchnąć blokadę. Proponuję każdemu profilaktycznie przesmarować sobie ten mechanizm na klapie :)

Już zaczyna mnie nudzić to, że auto się nie psuje obym nie wykrakał :)

Opublikowano

Przy twoim silniku tylko śmigać :)

Opublikowano

tez miałem taki problem ale ja musiałem wywindować autko w gore po czym ściągnąć osłonę dolna co prawie nic nie dało bo nadal nie widziałem zamka dopiero po ściągnięciu zderzaka ujrzałem i drutem długości około 80 cm pchnołem zamek dodam ze okazało się ze spadła linka :confused4:

nie wiem ile miejsca było u Ciebie w 1.8 ale u mnie w 2.6 bardzo mało było widać