adik1983 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 mam pytanie czym objawiałby sie zle ustawiony rozrząd w audi a4 1.9 tdi afn bo znajomy który bawi sie w mechanika mówił ze mój tdi klekocze i że to wina zle ustawionego rozrządu i że to zawory tłuką o tłoki i tak klepie czy jest to mozliwe przecież przy wymianie rozrzadu na koniec krecilismy wałem i nic nie stawiało oporu czy ten kolega tkwi w błędzie
mcm Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 jeżeli odpala lekko i mocy mu nie braknie to znaczy, że rozrząd dobrze ustawiony, a klekotanie kwestia słuchu jednemu klekocze bardziej innemu mniej, może zawory, popychacze już głośniej klekoczą, może olej już za rzadki
Kali S4 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Jakby Ci zawory stukały w tłoki to długo byś nie pojeździł Klekocze bo to klekot
adik1983 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2011 i twoja odpowiedz mi sie bardzo podoba jest cos na rzeczy tak po prostu w tdi jest może to rzadki olej i dlatego
mlodyy Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 mi jak pasek przeskoczyl o 2 zemby to niunia zamulonaj jak ............. i klekotal jak tranzit
adik1983 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2011 a jak sprawdziłeś że pasek przeskoczył
gucia Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Ustawiasz na znaki i muszą się pokrywać. "mówił ze mój tdi klekocze i że to wina zle ustawionego rozrządu i że to zawory tłuką o tłoki i tak klepie" Kolega jest w błędzie, ponieważ jeśli zawory tłukły by o tłoki to czekałby cie remont. Jedno uderzenie i masz nieszczelny zawór.
pawel_m18 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 A może to nie jest klekotanie, tylko źle ustawiony kąt wtrysku daje takie wrażenie? Może po wymianie paska rozrządu(z luźnego, zużytego na nowy) zmienił się kąt wtrysku i daje wrażenie, że Audik chodzi jak Ursus C330 rolnika ?
malinek21 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Dobrze to ujołeś "mój kolega bawi się w mechanika"
adik1983 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2011 czy jest mozliwe żeby jeździć ze zle ustawionym rozrzadem
mcm Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 jest możliwe ale auto nie chodzi normalnie
mobil014 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Trzeba chyba podjechac na dobry serwis
Rekomendowane odpowiedzi