Norge10 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Czy wymiana uszczelki pokrywy zaworow w A4 B5 z siln. 1,6 to prosta czynnosc którą mozna wykonac na parkingu czy raczej zlecic to mechanikowi. W poprzednich moich autach ( 306, Corolla) robilem to sam ale Audi mam 1-szy raz i mam ochote zrobic to sam na podworzu. Czy moglbym prosic o jakies sugestie ? Czy potrzebny będzie silikon czy na sucho ?
stomi Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 prosta robota,wez jakas chemie do czyszczenia kawalek szmatki sciagnij stara uszczelke, wyczysc powierchnie styku, w rogach/ kantach mozesz dac silikonu, skrecasz i po robocie;-)
holek182 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Witam ja kolego wymieniałem na mrozie może trochę nie odpowiedzialnie ale szybko poszło do sciągnięcia tylko rura plastikowa od filtra powietrza zeby lepszy dostep do godziny roboty pozdrawiam
NiskoiSzerokoAudiA4 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Witam ja kolego wymieniałem na mrozie może trochę nie odpowiedzialnie ale szybko poszło do sciągnięcia tylko rura plastikowa od filtra powietrza zeby lepszy dostep do godziny roboty pozdrawiam robota do 30 minut :naughty: na spokojnie :hi: 10klucz uszczelka pokrywe zaworów mozna troszke silikonem wysmarować oczywiście przed odtłuścić górę i dół tylko zeby ci coś nie wpadło do srodka :hi: Pozdrawiam i zyczę miłej roboty
Norge10 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Dziękuję koledzy za zainteresowanie tematem i porady Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi