Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Auto nie jedzie po zmianie biegu!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam :a4fan:

Mam problem ale niewiem czego on konkretnie dotyczy!!!

Jestem posiadzaczem :a4fan: z 2000 silnik B5 AJM, Czasami zdarza mi sie taka sytuacja że jadąc zmieniam bieg na 2 i chce dodac gazu a auto na załączonym drugim biegu niereaguje gdy dodaje gazu tak jak by niedostawał paliwa (miesiąc temu zmieniłem filtr paliwa), czasami dzieje się to samo na biegu trzecim.

Jak zmieniam bieg i chce dodac gazu auto ma małe szarpania dziwnie się zachowuje nieczuje że dostaje paliwo, Jak wcisne sprzęgło i puszcze to wszystko wraca do normy, ACHA całe to zamieszanie dzieje się gdy jeżdze po mału.

Tak przy okazji czy w Audi jest normalne że pedał sprzęgła chodzi tak twardo? Miałem honde i passata i pedały od sprzęgła pracowały normalnie leciutko???

Będę wdzięczny za pomoc tym bardziej że wybieram się do mechanika a nieznam żadnego dobrego fachowca w 3mieście który się zna na :audi:

Pozdrawiam wszystkich!!! :a4fan:

Opublikowano

czyli jak dodajesz gazu to obroty rosna a auto nie przyspiesza? jesli tak to jest to typowy objaw slizgajacego sie sprzegla czyli znak ze ono sie konczy...

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie nie!!!!

dodaje gazu a obrotry sie nie zmieniaja, .

samochod tak jak by nie reaguje na dodawanie gazu, dopiero jak drugi raz wcisne sprzeglo i wrzuce bieg ponownie a czasami tylko wcisniecie sprzegla powoduje ponowna jazde i wtedy reaguje juz na dodanie gazu.

[br]Dopisany: 26 Grudzień 2007, 17:12 _________________________________________________SCHILLER a co myslisz o tym twardym pedale sprzegla?

Opublikowano

twardym pedałem sprzęgła bym się nie martwił, gorzej jakby nie było nic pod nim :)

jeśli nie reaguje na gaz, może pompka paliwowa? albo przepływomierz coś ściemnia.

Opublikowano
  • Autor

no niewiem jutro smigam na kompa!!!!

Ale moje pytanie z tym twardym pedałem - taki pedał juz byl kiedy kupilem auto czyli 1,5 roku temu.

Chodzi mi o to czy u mnie jest twardy tzn twardo 'ciezko' chodzi, czy tak jest w Audi?

Ten pedał niema nic wspolnego z tym ze auto nie jedzie.[br]Dopisany: 27 Grudzień 2007, 20:21 _________________________________________________no i wszystko jasne!!!!

problemem jest ZAWOR WALKA ROZRZADU nr G-40.

Kosz tej czesci w serwisie okolo 200 zlociszy.

To jest przyczyna tego ze auto po zmianie biegu nie jedzie i niema TEŻ przyspieszenia, no i autko zaczelo wiecej palic.

• 11 lat później...
Opublikowano

Karolina czy udało Ci się zdjagnozować w 100 % i naprawić tą usterke z drugim biegeim? Mam podobnie i nie wiem co to moze być ?