Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pukanie przy hamowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka siemka koledzy a wiec tak przejde odrazu do rzeczy :)

Sytuacja jest taka , jade samochodem jest wszystko ok gdy zaczynam hamowac to przy samym zatrzymaniu do 0 jest takie pukniecie . Wymienialem tarcze i niby to po tarczach (sie skrecily) z innych tematow wynika gdyby nie to ze sprawdzane byly i jest ok . Co mnie ciekawi to jeden drazek kierowniczy sie macha mocno na boki to moze byc przyczyna ?

Opublikowano

Jak się drążek może machać mocno na boki? Taki luz ma?? Czy mówisz o końcówce drążka?

Opublikowano
  • Autor

koncowce

Opublikowano

Tam nie ma prawa nic latać na boki. Jak nie chcesz się zawinąć na jakimś drzewie to się tym zajmij jak najszybciej.

Opublikowano
  • Autor

ok spox |:D czaje baze tlyko czy te pukanie to moze byc ten objaw ?l;]

Opublikowano

ogarinj zawieszenie z kanału bo to moze być wina wszystkiego kiedy ost raz robiles remont zawieszenia ? :shocked:

Opublikowano
  • Autor

zawieszenie niby ok jest bo bylem i sprawdzalem tylko dziwne ze drazkow mi nie sprawdzili ale przy wymianie opon sprawdzilem od kierowcy ma ostry luz a z strony pasazera leciutko wrecz sztywno :)

Opublikowano

To jakaś d*pa nie fachowiec sprawdzał to zawieszenie. Sprawdź jeszcze raz czy nie ma luzów na wahaczach. Wszystkie luzy pokasuj i jak będzie nadal stukać to będziemy szukać przyczyn.

Opublikowano

zawieszenie niby ok jest bo bylem i sprawdzalem tylko dziwne ze drazkow mi nie sprawdzili ale przy wymianie opon sprawdzilem od kierowcy ma ostry luz a z strony pasazera leciutko wrecz sztywno :)

Fachowcem nie jestem ale nawet jesli jest leciutko to juz bym zmienil. Tam ma byc zero luzu.

Koszt stosunkowo niewielki w porownaniu do reszty zawieszenia.

No i jesli ma posluzyc jeszcze troche furka to lepiej nie brac najtanszych .

Opublikowano

Fachowcem nie jestem ale nawet jesli jest leciutko to juz bym zmienil. Tam ma byc zero luzu.

Koszt stosunkowo niewielki w porownaniu do reszty zawieszenia.

No i jesli ma posluzyc jeszcze troche furka to lepiej nie brac najtanszych .

Założyłem końcówki drążka Rouville po 70zł za sztukę. Wytrzymały 8 miesięcy.

Opublikowano
  • Autor

ok bylem dzis na stacji diagnostycznej i w zawieszeniu 0 luzow zaczynam myslec ze jednak tarcze moga byc jak sprawidzc? ;]

Opublikowano

masz luz na którejś z końcówek wachacza

Opublikowano
  • Autor

tak myslisz :P

Opublikowano

Jak hamujesz i stuka i jak robisz to impulsywie wciskając i puszczając pedał hamula to masz luz na bananie :hi: