Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Problem ze wskaźnikiem paliwa i czujnikiem zużycia klocków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jako że to jest mój pierwszy post więc witam wszystkich

Mój samochód to audi A4 2000 ajm i problem mam taki jak w tytule temaatu tzn

- cały czas pokazuje rezerwę i wskaźnik nie drgnie, tzn gdy włączam zapłon to wskaźnik podnosi się do kropki z rezerwy a kiedy zapłon wyłączam wtedy wskazówka opada poniżej tej czerwonej kropki, reszta wskazówek chodzi dobrze, sprawdziłem vagiem czy pokaże ile jest ropy w baku i pokazuje 0 L, i nie ma błędów w 17 grupie instruments

- klocki sa wymienione na tyle i z przodu (z przodu były wymieniane przez Niemca założył sportowe tarcze dziurkowane i sportowe klocki z czujnikami zużycia okładzin, sprawdziłem dziś czy są podłączone wtyczki i są.

Poza tym samochód chodzi świetnie, a usterki o których mówię, były od początku, ale nie przejmowałem się tym zbytnio w momencie zakupu bo wiadomo nikt nie sprzeda z pełnym bakiem ;), a klocki wiadomo rzecz eksploatacyjna.

Pomóżcie co zrobić czytałem wiele tematów z czujnikiem poziomu paliwa ale zazwyczaj jest to wskazywanie odwrotne.

Mam 1/2 fisa

Opublikowano

moze masz licznik z a6

Opublikowano
  • Autor

nie zmieniałem nic od nowości jak mam ten samochód ten licznik był, nie ma wskazowek skrajnych tzn tych od naladowania akumulatora, i tej od temperatury oleju chyba, ma 1.2 fis,

Opublikowano

czujnik zuzycia klockow da rade wylaczyc vagiem,ale paliwo,to raczej nie,chyba ze bawiles sie w adaptacjach.

Opublikowano
  • Autor

kolego a możesz mi powiedzieć jak wyłączyć ten czujnik bo mam nowe klocki i nie mam potrzeby sprawdzania ich a ten błąd mnie wkurza, proszę powiedz jak to zrobić

Opublikowano

Jakie masz kodowanie w liczniku?

Powinieneś mieć kodowanie: 00??? ( te 3 dalsze cyfry zostaw takie jakie miałeś ) wtedy nie powinno pokazywać błędów klocków zresztą sprawdź tutaj -> http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=6358.0

Opublikowano
  • Autor

sprawdzilem kodowanie po wejsciu w 17-instruments a potem kodowanie 07 wychodzi mi 5 cyfr 00040

Opublikowano

no to kodowanie masz dobre,znajdz rozpiske od swojego licznika i podaj mase na sygnal zuzycia klockow tez tak mialem

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

czyli rozumiem że nie da sie wyłączyć vagiem tego :/[br]Dopisany: 09 Kwiecień 2011, 08:31_________________________________________________problem rozwiązany masa podpięta pod pin 13 i błędu związanego z hamulcami już nie ma, a wskaźnik paliwa okazało się że na pływaku była przetarta płytka i musiałem pojechać do znajomego na szrot i zakupić "nowy"

Problem rozwiązany dziękuje za wszystkie wskazówki

Pozdrawiam i Wesołych Świąt