Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Brak łączności z autem (VAG)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Koledzy mój problem polega na tym że moje auto ( 1Z b5 95r.) nie chce łączyć się vag-iem. Problem jest o tyle dziwny że występuje ale nie na wszystkich kabelkach, jeden łączy się bez problemu a inny już nie chce :mysli: o co z tym chodzi? Dodam tylko że na tych kablach co u mnie nie łączy, u innych tego problemu nie ma :mysli:

Opublikowano

Witam. Koledzy mój problem polega na tym że moje auto ( 1Z b5 95r.) nie chce łączyć się vag-iem. Problem jest o tyle dziwny że występuje ale nie na wszystkich kabelkach, jeden łączy się bez problemu a inny już nie chce :mysli: o co z tym chodzi? Dodam tylko że na tych kablach co u mnie nie łączy, u innych tego problemu nie ma :mysli:

Zmień ustawienia portu COM/USB w menedżerze urządzeń Windy :gwizdanie:

Opublikowano

tak jak kolega napisał wyżej, inny kabel, inne przyporządkowanie portu COM...musisz zmienić w ustawieniach, spróbuj...

- Otwieramy start/panel sterowania/system/zakładka sprzęt/manager urzadzen/

- Następnie podłączasz kabelek USB i pojawi sie dodatkowy port usb np. USB Serial Port (COM14) - numer com może być inny bo komputerek sam automatycznie przyporządkowuje porty

- Teraz musisz zmienić z COM14 na COM1, 2,3 lub 4 - bo takie porty com są w programach diagnostycznych przyporządkowane - klikamy prawym przyciskiem myszy na ten port com dodatkowy, właściwości (port settings), potem klikamy advanced i zmieniamy na port com od 1 do 4

- Pamiętamy aby w programie diagnostycznym tez ustawic ten sam nr portu com który tu ustawilismy!

Opublikowano
  • Autor

dzięki, mam nadzieję że pomoże :good: ale czemu gdy u mnie dany kabel nie łączy i po chwili podpięciu pod inny samochód działa jak należy, czy w czasie podłączania kabla porty sie zmieniaja czy jak :mysli:

jeżeli ktoś coś ciekawego może dorzucić do tematu to zapraszam :hi:

Opublikowano

dzięki, mam nadzieję że pomoże :good: ale czemu gdy u mnie dany kabel nie łączy i po chwili podpięciu pod inny samochód działa jak należy, czy w czasie podłączania kabla porty sie zmieniaja czy jak :mysli:

jeżeli ktoś coś ciekawego może dorzucić do tematu to zapraszam :hi:

To załeży czy podłączasz inne kabelki do tego samego kompa. Z resztą tak profilaktycznie za każdym razem jak podłączasz kabel to sprawdzaj port com. Nasz kochany Microshit lubi namieszać. Ale najważniejsze, czy podłączasz kabel do tego samego kompa?

Opublikowano
  • Autor

nie zarówno kompy jak i kable są inne :gwizdanie: jedne dzaiałają bez zarzutu inne cały czas brak łączności :disgust:

Opublikowano

kolego ale nadal nie powiedziałeś nam czy ogarnąłeś zmiane nr portu com w menedżerze urządzeń??

nie zarówno kompy jak i kable są inne

jeśli pod tego samego kompa, a szczególnie pod ten sam port usb podłączasz jakiekolwiek inne urządzenie działające przez USB to porty same się zmieniają, niezależnie od Ciebie..niektóre kabelki ustawią się właściwie, nic nie musisz robić i śmiga...podłączysz inny kabelek i może już nie śmigać...

po prostu za każdym razem sprawdź ustawienie numeru portu COM w menedżerze urządzeń oraz w vag-com (czy innym programie diagnostycznym) aby był taki sam!

Opublikowano
  • Autor

Nie zmiany nr portu com w menedżerze urządzeń jeszcze nie sprawdzałem, ale sprawdzę :hi:

Opublikowano

Może spróbuj zmienić parę parametrów w opcjach COM tu masz linka na szybko http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=80&t=369593 niektórym pomogło.

ps. Mam nadzieje ze można wklejać linki z innych forum :wink4:

hehe pamietam że to ja kiedyś na forum golfa walczyłem z tym i doszedłem że na tych ustawieniach idzie z wiekszością sterowników :P

Opublikowano
Nie zmiany nr portu com w menedżerze urządzeń jeszcze nie sprawdzałem, ale sprawdzę

no to kolego My tu staramy Ci się pomoc, piszemy po kolei co i jak masz zrobić a Ty nawet nie sprawdzisz czy to śmiga :tongue4: sprawdź to a zobaczysz że na pewno pomoże bo ja miałem podobnie :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

podłączę się do tematu, ja mam taki problem ze w manadzeze urzadzen nie mam takiej zakładki Porty COM i nie mam jak tego zmienic. o co kaman? :(

Opublikowano

przeczytaj dokladnie trzeciego posta w tym temacie! Napisałem wyraźnie jak zmienić port com... To nie jest zakładka 'Porty com' tylko prawy przycisk myszy --> właściwości --> zaawansowane