Darek36 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Witam. Nie wiem jak u innych posiadaczy AFB , ale u mnie bardzo glosno chodzi pompa wtryskowa . Z rana bardzo grzechocze , a jak sie nagrzeje to jakby ciszej . Czy ten dzwiek swiadczy o zuzyciu , czy ten typ tak ma. Dodam , ze na wolnych obrotach chodzi calkiem cicho , ale jak podniose obroty do 1300 to klekocze.
luby1979 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Opublikowano 28 Grudnia 2007 witaj nie wiem co rozumiesz pod pojeciem klekocze...kazdy traktorek klekocze a jak zimny to potrafi jeszcze rzęzic i wydawac inne dzwieki.W instrukcji jest napisane,ze zimny silnik pracuje glosno,a cieply-ciszej.A jak z odpalaniem?jak pali na zimnym,a jak na cieplym?to tez ma znaczenie,bo moze swiadczyc o zuzyciu pompy(zimny pali ok,jak sie rozgrzeje trzeba bardziej zakrecic).
alvaro Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 w poprzednim aucie staruszka (B5 2,5 TDI) po zmianie pompy jej klekotanie znacznie zanikło także moim zdaniem to zużycie pompy. Darek mama już kabel który umożliwia weryfikację przebiegu (ale nie we wszystkich modelach) także jak coś to możemy spróbować sprawdzić Twój przebieg...
Darek36 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2007 Jestem ciekawy jaki ma przebieg , niby ma 210 ale jak bedzie 310 to strach jezdzic bo moze cos sie wysypac. Jak masz dzisiaj czas to mozemy sie spodkac.
alvaro Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 dawaj mi numer na PW edit pre_pl i jak ? sprawdzaliście ?
Rekomendowane odpowiedzi