pawko82 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam,Panowie mam problem z licznikiem w mojej a4.Auto stało 2 tyg. bo mnie nie było,zrobiła dziś ok.200km i po kolejnym uruchomieniu (z relacji żony)przejechała z kilometr i zgasł licznik.Wyłączyła silnik,odpaliła ponownie,licznik zadziałał i za chwilkę to samo.Scholowałem auto i podpiąłem vaga.Trzeba dodać że objawy po przekreceniu kluczyka-wskaźniki temp. i paliwa na maksa ,kontrolki abs aku air.działają normalnie obrotomierz nie działa licznik nie wiem ale pewnie tez nie i licznik kilometrów równiez nie działa i nie podświetla,zegarek działa ale jak by się zaczął późnić.Sprawdziłem błędy (polski vag 4.9) licznika i tak- błąd 1039 zwarcie czujnika temp,błąd 771 zwarcie czujnika paliwa i ostatni 65535 uszkodzony moduł.Auto mimo tego chodzi bez problemu.Czy licznik do wymiany ewentualnie co jeszcze sprawdzic? Sprawdziłem licznik ale nazwy to nie mogę znaleźć jest oznaczenie 8D0 919 861 A ,po odłączeniu klem na chwilę i włączeniu świateł licznik wyświetla kilometry na czerwono faktyczne i podświetlenie działa jednak po przekręceniu stacyjki podświetlenie i kilometry gasną i jak wyżej temp na 120' paliwo na max kontrolki sprawdzające w porządku.Moje pytanie czy to może być stacyjka?ewentualnie co może powodować zwarcie i złe działanie licznika?
DeeJay_Kill Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 jeszcze powiedz, jakiej firmy licznik - jeager? Zapraszamy na spota- najwyżej podmienimy licznik od któregoś auta. Nie odpali (immo), ale dowiemy się, czy z instalacją wsio ok. Wydaje mi się, że jeśli licznik nie padł, to problem jest gdzieś z masą.
Rekomendowane odpowiedzi