dyga223 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Dziś włączam światła patrze a tu mi lewa lampa świateł mijania nie świeci myślałam że żarówka poszła, wymieniam na nową i dalej nie działa wiec sprawdzam bezpiecznik i sie okazuje że jest dobry czy to wina kabla czy coś innego?
andy_sky Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 sprawdź czy masz napięcie najpierw
dyga223 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2011 nie mam miernika ale raczej nie ma bo na 3 zarowkach sprawdzalem i zadna nie dziala
pauel Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Odkręc plastik przy lewej nodze przy podstopnicy i sprawdz kostkę cz nie wypięta, albo instalacja między ta kostką a lampą co idzie do środka auta. Tylko musisz zdjąć nadkole. ja tak miałem z pozycją i okazało się że przetarty był kabel tuż za lampą.
Krzyh00 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 brak styku, szukaj po przewodach.
bell23 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 a czy drogowe świeci ? najczęstszy problem to poluzowany przewód masowy na lampie spróbuj jakimś kabelkiem zmostkować brązowy przewód przy żąrówce z minusem akumulatora , wtedy będzie wiadomo, czy to kwestia masy
krupskim Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Mówiąc szczerze , jesli szukasz pomocy i chcesz coś zrobić sam , to musisz się uzbroić w miernik albo przynajmniej próbnik napięcia.
gucia Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 dołączam się do opinii bell23, Nie musisz dołączać do aku , wystarczy gdziekolwiek do masy (śruba wkręcona w karoserię)
Rekomendowane odpowiedzi