Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Wymiana atrapy grilla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

własnie kupiłem atrape grilla kamei bo mojej a4 i chce załozyc. Jak to zrobic zeby nie uszkodzc starego grilla?

jesli powtarzam temat to przepraszam ale nie znalazłem w wyszukiwarace

Pozdrawiam

Opublikowano

jeszcze takiego nie było ;) po prostu poodchaczaj stary gril na około i sam wypadnie ;) (jest na zatrzaski)

Opublikowano

ok :) nie wiedziałem ze to takie proste... :P

Opublikowano
ok :) nie wiedziałem ze to takie proste... :P

wystarczyło otworzyć maske i popatrzeć :twisted:

Opublikowano

popatrzalem ale wydaje mi sie ze mechaniz otwierania maski bendzie troche przeszkadzał :P

Opublikowano

nie bedzie w niczym przeszkadzal - otwierasz i podnosisz maske, do jednej reki bierzesz srubokret - podwazasz zaczepy z jednej strony, przytrzymujesz grill, zeby z powrotem nie wskoczyl i podwazasz reszte. jesli jest to Kamei to przeciez ma dziurke na uchwyt do otwierania maski wiec nie bedzie problemow. przy wymianie uchwyt tez nie sprawia problemow.

Opublikowano

Troche odkopie temat ale nie chciałem zakładać nowego :) mam pytanie czy dolny gril który jest w zderzaku też tak łatwo się wyjmuje czy trzeba cały zderzak przedni zdejmować? Jak ktoś się w to bawił to bardzo prosze o info :hi:

Opublikowano

No domyśliłem sie ale jakoś idzie sie do nich dostać jak zderzak jest zamocowany do auta czy trzeba zdejmować cały zderzak?

Opublikowano

wyjmowałem go bez zdejmowania zderzaka zatrzaski podwadziłem z zewnątrz zagiętym wkrętakiem i wyszedł bez problemu możesz spróbować od środka z góry (tak wyjmowałem grill s-lina) lub z dołu zdejmij osłonę silnika też jest dostęp