juzek114 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Witam na vagu wykazało mi błędy czujników G62 oraz G2 , Czy to oznacza ze musze je wymienic ? Jest jakis sposob na spr poprawnosci dzialania tych ze czujników ? Wiem ze G62 jest top czujnik w silnik od temperatury płynu chłodzącego ale nie mam pojecia co to jest ten G2. Proszę o pomoc
bosmaneq Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 G62: czujnik określający temperaturę na potrzeby ECU; G2: czujnik określający temperaturę na potrzeby wskaźnika na desce rozdzielczej. a motor osiąga temperature roboczą? podepnij raz jeszcze vag i sprawdź wg poniższej procedury czy do wymiany bedzie termostat czy czujnik G62/G2 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=18478.msg214639;highlight=czujnik+p%B3ynu+ch%B3odniczego#msg214639
juzek114 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Silnik na desce osiąga 60 C i nic wiecej , na postoju i w drodze bez różnicy. Termostat wymieniłem. dalej bez efektu. Test licznika zrobilem wskazówki dzialaja.
bosmaneq Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Kolego podałem link powyzej...wszystko jest napisane jak sprawdzic czy uszkodzeniu uległ czujnik G2/G62 napisze w skrócie... podpinasz vaga i porównujesz temperatury płynu chłodzącego (Coolant temperature): 1. odczytujesz temperature z grupy 007 w grupie 01-Engine 2. odczytujesz temperature z grupy 003 w grupie 17-Instruments Odczyt temp powinien być niemal identyczny! Jeżeli odczyty różnią się to uszkodzeniu uległ czujnik...
Rekomendowane odpowiedzi