darek87dz Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Witam Może na wstępie powiem że jestem posiadaczem seata leona 1.9 TDI ASV 110KM. Od jakiegoś czasu gdy jadę słychać dziwne odgłosy dochodzące z przodu auta, czyt. z okolic silnika. Hałas przypomina jakby coś cały czas się obracało. Szczególnie to słychać gdy jedzie się na 2 lub 3 ( na 4 i 5 jeździ się już szybciej i hałas ten jest zapewne gdzieś tłumiony). Gdy wcisnę sprzęgło hałas momentalnie ustaje, jak ręką odjął, a gdy puszczę znowu się pojawia. Czy miał ktoś podobny problem ? Pozdrawiam
mariuszsal Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Hałas przypomina jakby coś cały czas się obracało. Pozdrawiam W silniku wiele elementów się obraca Ale na serio to sam sobie odpowiedziałeś co może być przyczyną. Szukaj w skrzyni biegów. Podobny efekt daje uszkodzone łożysko na wałku sprzęgłowym, przy okazji wymień olej przekladniowy....
darek87dz Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2011 a co myślicie o popychaczach, szklankach? tylko czy w tym przypadku hałas ustawałby po wciśnięciu sprzęgła... ?
miczek.mk Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 a co myślicie o popychaczach, szklankach? tylko czy w tym przypadku hałas ustawałby po wciśnięciu sprzęgła... ? Nie, to nie silnik, to albo coś ze sprzęgłem / kołem zamachowym lub skrzynią biegów.
Rekomendowane odpowiedzi