Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem ze wspomaganiem, pompa??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, spotkała mnie taka oto sytuacja. W ub tygodniu zauważyłem, że przewód od wspomagania jest pęknięty przy tych zaworkach, więc przy okazji wymiany przegubów, poprosiłem mechanika żeby i z tym przewodem coś zrobił. Powiedział, że go gdzieś zakują i będzie OK. Na drugi dzień odbieram auto, wracam z warsztatu i słyszę jak pompa skrzeczy i jakoś nierówno pracuje, tak jakby się przywieszała przy skręcaniu kierownicą, jednak nie miałem kiedy się wrócić i pojechałem w 100 km traskę. Na postoju po 60 km jazdy zauważyłem, że nowy przewód (nota bene dorabiany) pękł i cały płyn wyciekł, także do domu, a raczej na warsztat wróciłem już bez wspomagania.

Mechanicy założyli drugi przewód, też dorabiany, zaczęło już go wybulać po 1 km jazdy, więc załatwili ori używkę. Pompa wówczas przestała skrzeczeć, ale przy jeździe próbnej okazało się, że na niskich obrotach ona w ogóle nie pracuje. Mechanicy ściągnęli używaną pompę, założyli, po 5 km jazdy padła totalnie, całkowicie zniknęło wspomaganie, założyli następną używkę, chodzi już tydzień. Wspomaganie trochę zbyt ciężko pracuje, a raczej raz ciężej, raz lżej i kierownica lekko drży, więc dziś podjechałem na warsztat, tam zmienili płyn, stary był dziwnie zamulony(??), wspomaganie zaczęło lżej pracować, ale po krótkiej jeździe zaczęło się haczyć i na wolnych obrotach zacinać, przestaje działać. Mechanicy upierają się, że to wina maglownicy i to ona jest przyczyną opisanych problemów. Trochę trudno mi w to uwierzyć, gdyż nie było nigdy żadnych wycieków z maglownicy.

Przepraszam za tak długą opowieść ale już sam nie wiem co mam o tym myśleć. Czy ktoś z Was miał podobny problem i wie co może być przyczyną?

Opublikowano

a pompa nie buczy?

Opublikowano
  • Autor

Trochę ją słychać, ale niezbyt wyraźnie, przy skręcaniu na miejscu chwilowo zaskrzeczy.

Opublikowano

na moje oko to cały układ jest zapowietrzony i trzeba go odpowietrzyc, a zwróć jeszcze uwagę jaki płyn do wspomagania został wlany, bo może być tak , że zalali ci syntetyk , a był wcześniej mineralny - na zbiorniczku pod osłona jest napis , żeby używac tylko płynu mineralnego - kolor czerwony, zwróć uwagę czy czasem nie wlali zielonego. :hi:

Opublikowano

właśnie zwróć uwagę na to czy nie masz zapowietrzonego układu... ja wymieniałem płyn ale złe odpowietrzyłem i buczała pompa po prawidłowym odpowietrzeniu problem ustal

Opublikowano

podpowie mi ktoś jak odpowietrzyć pompę?

Opublikowano

na moje oko to cały układ jest zapowietrzony i trzeba go odpowietrzyc, a zwróć jeszcze uwagę jaki płyn do wspomagania został wlany, bo może być tak , że zalali ci syntetyk , a był wcześniej mineralny - na zbiorniczku pod osłona jest napis , żeby używac tylko płynu mineralnego - kolor czerwony, zwróć uwagę czy czasem nie wlali zielonego. :hi:

zielony też mineralny i taki był w orginale a mechanicy leją co popadnie byle wlali mineralny mi po febi zielonym pompa zaczeła padać teraz jeżdze na jakiejś tanioszy orlen atfiid czy coś takiego i lepsze niż febi po zalaniu pompa ucichła i wruciło wspomaganie[br]Dopisany: 24 Kwiecień 2011, 23:32_________________________________________________

podpowie mi ktoś jak odpowietrzyć pompę?

jest w dziale warsztat kręcisz kierownicą lewo prawo do oporu bez przytrzymywania w skrajnym położeniu bo szkodzi to pompie