Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A5 8T 1.8 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widziałem, jeździłem, fura kox :kox: Po przesiadce z mojego klekota, czuć różnice w kulturze silnika i drganiach budy. Nie ma porównania.

Opublikowano

pisze jedno i to samo... ma wyjść lifting i wówczas będzie poprawione 2.0 TFSi czyli zmienione tez oznaczenie silnika!... teraz mówili mi że coś tam Audi grzebało w tym co jest i coś poprawiali ale nie zmienili jeszcze oznaczeń kodowych silnika więc rewolucji nie będzie obecnie.

To jest wiadomość z dzisiaj rano z ASO.

Jak sie nazywa to ASO i z kim tam rozmawiales , dzial serwisu czy dzial sprzedazy?

Opublikowano

wcześniej z serwisantem - mechanikiem gadałem i z doradcą... a dziś z gościem co sprzedaje i przyjmuje auta do serwisu VIP

Opublikowano

Jezli mozesz podaj mi nazwe tego ASO

Opublikowano

Turdzi nie obraź się... ale to forum czytają ludzie z koncernu (tak tak naprawdę) i trochę głupia akcja może wyjść...

Opublikowano

wystarczy że czytają z PL.

Opublikowano

Ale ja nie kumam to jakaś tajemnica? :mysli:

Nic z tego nie rozumiem.

Ok bedzie face lifting A5 w lipcu będę wiedział że to ma jakakolwiek wiarygodność..

:hi:

Opublikowano
  • Autor

Ale ja nie kumam to jakaś tajemnica? :mysli:

Nic z tego nie rozumiem.

Ok bedzie face lifting A5 w lipcu będę wiedział że to ma jakakolwiek wiarygodność..

:hi:

Zadzwoń do Wrocławskiego ASO poproś o dział sprzedaży napewno spokojnie potwierdzą, mi o lifcie powiedział jeden ze sprzedawców pózniej podczas rozmowy telefonocznej potwierdziła to miła Pani która kontaktował sie ze mną w sprawie jazdy testowej.

Opublikowano

wrocławskie, warszawskie itd... o liftingu A4 jest wiele mitów... według BBC miał być w 2010... potem 2011 żeby 2013 nowy model... a teraz 2012 i 2014 nowy model... co gazeta to informacja

Opublikowano

... o liftingu A4 jest wiele mitów...

Tak to właśnie na razie trzeba nazwać...

Opublikowano

kosmetyka ten lifcik :) jak zwykle tylko potem człowiek nie chce kupować przed liftu chce mieć nowsze to zaś droższe ... ehh marketing

http://www.germancarblog.com/2011/04/audi-s5-undisguised-spy-shots-of-facelift/

Opublikowano

Sądzisz że wrocławskie ASO wie coś więcej niż niemieccy dziennikarze motoryzacyjni którzy są na miejscu..I mają wtyki w fabrykach...wątpię...

http://www.germancarblog.com/2011/04/audi-a4-audi-a5-facelift-in-2012-next-generation-in-2016/

Jakis czas temu przed zamowieniem A4 dzwonilem do paru krakowski ASO , miedzy innymi rozmawialem z milym panem z dzialu sprzedazy Auto Special.W zapytalem o lifting by byly pogloski ze ma byc w sierpniu tego roku . Pan powiedzal ze nie mozemi jeszcze nic powiedziec bo ma niepotwierdzone informacje ale za da tydzien ma spotkanie w centrali i tam powinien sie czegos wiecej dowiediec i potwierdzic posadane informacje.

Porosil o moj tel kom. i powiedzial ze oddzwoni.

Ku mojemu zdziwieniu oddzwonil , i powiedzial ze liftingu A4 w tym rok nie bedzie.Planowany dopiero na 2012 ( auto zaprezentuja pod konec tego roku ) sprzedaz 2012.Zmieni sie gril , lampy zderzaki , swiatla z tylu.Modernizacji silnikow nie portwierdzil.Tydzien pozniej pojawily sie szpiegowskie zdjecia S4 z ringu potwierdzajace te informacje.

Opublikowano

z tyłu jak widać światła ledy inne a z przodu coś tak przypuszczam, że zmienią też ledy i z grillem coś pokombinują w stylu a6 te przycięcia . Więc kosmetyka a5 już samo w sobie jest śliczne, żeby tylko nie spaprali tego grilla teraz wg mnie z modelem a7 to najładniejsze audi zaraz potem a4 b8 ;)

Opublikowano

Witam, dzisiaj byłem w ASO, sprawa 2.0 TFSI wygląda tak:

- 2.0 TFSI 211 i 180 miały problemu z pobieraniem oleju.. dotyczyło to wybranych modeli, naprawiane były tylko te co brały/biorą. Była to kwestia m.in. uszczelnienia wału, nowych tłoków itp... jak jest naprawa to zdejmują miskę olejową i głowicę a reszte silnika naprawiają - wymiana tłoków, uszczelniacze itp.

OD OKOŁO 1,5-2 MIESIĘCY!! samochoy posiadają zmienione silniki, przebudowano wadliwe elementy tak jak trzeba i problem został rozwiązany... bynajmniej nei mają problemów z tymi silnikami... niestety dział handlowy już nie pracował więc nie mogłem się dowiedzieć jaki jest kod silnika po modyfikacji, czy zmienili oznaczenia czy też zostawili te sama a poprawili silnik. tak czy siak problem został rozwiązany.

...A I NAJWAŻNIEJSZE silniki 2.0 TFSI w B8 miały problemy głównie i praktycznie tylko z pobieraniem oleju... czyzby powstał drugi 3.0 TDI? silnik dopracowany :):slina:

LIFTING A5 - tak jest to bardzo bardzo prawdopodone, wręcz pewne

LIFTING A4 - nie słyszał żeby coś miało być zmieniane, termin wprowadzenia nowego modelu jest nieznany oficjalnie i narazie są tylko mity. Niemneij jak mu powiedziałem że słyszałem o liftingu w tym roku lub przyszłym a potem 2013-2014 wymiana, to wyglądało na to że trafnie ocenione.

Opublikowano

Witam, dzisiaj byłem w ASO, sprawa 2.0 TFSI wygląda tak:

- 2.0 TFSI 211 i 180 miały problemu z pobieraniem oleju.. dotyczyło to wybranych modeli, naprawiane były tylko te co brały/biorą. Była to kwestia m.in. uszczelnienia wału, nowych tłoków itp... jak jest naprawa to zdejmują miskę olejową i głowicę a reszte silnika naprawiają - wymiana tłoków, uszczelniacze itp.

OD OKOŁO 1,5-2 MIESIĘCY!! samochoy posiadają zmienione silniki, przebudowano wadliwe elementy tak jak trzeba i problem został rozwiązany... bynajmniej nei mają problemów z tymi silnikami... niestety dział handlowy już nie pracował więc nie mogłem się dowiedzieć jaki jest kod silnika po modyfikacji, czy zmienili oznaczenia czy też zostawili te sama a poprawili silnik. tak czy siak problem został rozwiązany.

...A I NAJWAŻNIEJSZE silniki 2.0 TFSI w B8 miały problemy głównie i praktycznie tylko z pobieraniem oleju... czyzby powstał drugi 3.0 TDI? silnik dopracowany :):slina:

LIFTING A5 - tak jest to bardzo bardzo prawdopodone, wręcz pewne

LIFTING A4 - nie słyszał żeby coś miało być zmieniane, termin wprowadzenia nowego modelu jest nieznany oficjalnie i narazie są tylko mity. Niemneij jak mu powiedziałem że słyszałem o liftingu w tym roku lub przyszłym a potem 2013-2014 wymiana, to wyglądało na to że trafnie ocenione.

czyli co jak odbiore w sierpniu t mam auto zpoprawionym silnikiem :mysli: jak to prawda to you made my day :hi: co do problemow to moj norweski zaprzyjazniony kierownik serwisu powiedzil mi kiedys ze za wyjatkiem silnika 180 KM zuzycia oleju przez niego to z 2.0 TFSI nie maja absolutnie zadnych problemow.A wiec mozej jest w tym cos z prawdy :wink4:

Opublikowano

silnik 180 i 211... mają ten sam problem. Ale facet który pracuje w części serwisowej - mówil że do niego trafiły się już na przegląd i mają poprawione silniki....swoją drogą 15k w 2 miesiące why not :)

myśle że Audi musiało to poprawić bo koszta serwisu inapraw sa ogromne.

Co do tego że modyfikowali w silniku to już druga osoba która to mówi po stronie Audi.

jeśli od 1,5 -2 miesięcy są...to Ty bedziesz miał poprawione wkońcu nie dawno złozyłeś zamówieniaa tamte jeżdzą od 1,5 miesiąca, czyli zamawiane musiały byc około 3-4 miesięcy temu

Opublikowano

Odnosnie silnikow 2.0 TFSI zasiegnalem troche jezyka ale u mnie w ASO nikt o tym nie slyszal :mysli:

Z ktorego ASO w Warszawiem masz to info. ?

Daj mi info. na PW i wyczysc sobie skrzynke bo masz pelna i nic do ciebie nie dochodzi.