Grzesiekkbc Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Witam. Koledzy powiedzcie mi co to za czujnik jest na zaznaczonej rurze. Jest on za nią pomiędzy ścianą grodziową. Pytam bo idą od niego 2 wężyki i u mnie ten drugi z dołu jest wypięty Co ma być podpięte pod niego? Zdjęcie z allegro na wzór
grzegorzzj1 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 kolego w Ahu masz w tej rurze czujnik temperatury dolotu a za nią przepływkę piersburga, do niej dochodza przewody od turba filtra i tej rury dolotu
pieciajek Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 To jest zamontowany na tej rurze zawór sterujący EGR a wężyk pewnie ktoś zdjął to elektrozawór jest uszkodzony i EGR jest ciągle otwarty sprawiając że silnik ma "muła"
Grzesiekkbc Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2011 No EGR jest zaślepiony tak że pewnie dlatego nie ma tam nic podpiętego. Znalazłem na forum schemat jak to powinno wyglądać i faktycznie powinien on być odpięty. Dzięki za pomoc, temat wyczerpany
Rekomendowane odpowiedzi