Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Witam. Może ktos wie co to za kabelek w tylnej kanapie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kabel od zapłonnika napinacza środkowego pasa bezpieczeństwa.

Opublikowano

oki dzieki. A nie wiesz może gdzie on ma być wpiety :mysli:[br]Dopisany: 23 Kwiecień 2011, 21:51_________________________________________________Aha czyli jak nie zwijają mi się przednie pasy do końca to znaczy że napinacze wystrzeliły :disgust:

Opublikowano

no nie do końca, sprawdź VAG-em co jest na sterowniku. Jeśłi nie chesz używać tego pirotechnika dla 3 osoby na tylnym siedzeniu to trzeba zmienić kodowanie sterownika poduszek i już ale puki co VCDS prawdę Ci powie.

Opublikowano

Generalnie pirotechniczny napinacz jest stosowany w avancie w wyższej wersji i wtedy powinneś znaleść kostkę do wpięcia pod kanapą po prawej stronie auta w rogu ja k widać wiązkę kabli.

Opublikowano

W przedlifcie nie ma gdzie wpiąć tej wtyczki. Widocznie ktoś wymieniał wcześniej fotele, auto rozumiem 96 rok z profilu.

Opublikowano

tak 96 i juz wiem gdzie sie wpiac takie okrągłe gniazdko.A przednie siedzenia bo podobno w tym roku nie było poduszek a ja mam oczywiscie boczne

Opublikowano

No to masz ładny wypasik z poduszkami jak na 96 roczek :>

Opublikowano

Niewykluczone, że poprzedni właściciel wymienił. Możesz sprawdzić, czy te poduszki przednie masz w ogóle podłączone. Pod przednimi siedzeniami powinien wychodzić kabelek zakończony żółto- fioletową wtyczką wpiętą w gniazdo w fotelu o tym samym kolorze, jeżeli nie masz elektryki foteli to wtyczka będzie taka jak w kanapie.

Opublikowano

w fotelach są 3 kostki żółta, zielona ,fioletowa i chyba ta mała żółta i nic nie jest właśnie podpiete bo w samochodzie chyba nie ma instalacji do tego

Opublikowano

w fotelach są 3 kostki żółta, zielona ,fioletowa i chyba ta mała żółta i nic nie jest właśnie podpiete bo w samochodzie chyba nie ma instalacji do tego

No to masz odpowiedź, ktoś założył fotele z młodszego auta. Dziwią mnie tylko kolory tych kostek, powinny być: zielona (grzanie foteli), czerwona(masa poduszek lub elektryka fotela) i żółto- fioletowa (poduszki), nie pomyliłeś się?

Opublikowano

No to masz fotele na wypasie, wystarczy znaleść wiązki do grzanych foteli i już na jesień będziesz się cieszyl z ciepełka bijącego z fotela.

Opublikowano

No to masz fotele na wypasie, wystarczy znaleść wiązki do grzanych foteli i już na jesień będziesz się cieszyl z ciepełka bijącego z fotela.

Pod warunkiem, że maty są sprawne, ale to można łatwo sprawdzić multimetrem :)

Opublikowano

Wiązek w aucie raczej nie będzie jeżeli nie było fabrycznie dodatkowego wyposażenia, ale nie problem dokupić wiązki chociażby z jakiegoś angola i zamontować.