Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BLB] Koszt wymiany turbiny w ASO?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ciekawe czy cwaniaki po zamontowaniu turbo czyscili układ doładowania - intercooler przede wszystkim...

Opublikowano

A cena za nową do mojego BPW z montażem i wymianą oleju-czyli wszystko= 4600 zł.

to jest cena w ASO? Ile obecnie w Polsce w ASO kosztuje wymiana turbiny?

Wczoraj zrobiłem trasę 800km Polska->Niemcy->Polska. Generalnie jazda ok.140km/h-160km/h. W drodze powrotnej zachciało mi się bujnąć :decayed: auto i juz na Polskiej stronie 170km/h-180km/h przez chwilę ok. 10km. Po zwolnieniu i dodaniu gazu - tryb awaryjny... Co zaoszczędziłem na szybkiej jeździe to straciłem na Orlenie. Przynajmniej skorzystałem z toalety :naughty:

Pozostałą część trasy (ok. 90km) jechałem już wolniej 130-150km/h bez przeszkód :rolleyes:

Powyższa sytuacja miała miejsce już drugi raz wcześniej też mi się tak stało tylko po jeździe przy 190-200km/h. Po zwolnieniu i dodaniu gazu - tryb awaryjny.

Pozostało mi jeździć wolniej, bo byłem już z tym w ASO i stwierdzili Turbo=dead. Stąd moje pytanie. Nie wymieniałem jak dotąd, bo auto jeździ a ja miałem inne bardziej poważniejsze wydatki. Jak będę się wybierał w jakąś dłuższą trasę to wymienię.

Dodam, że wczoraj było 34.5C...

Opublikowano

powinienes zrobic logi.

najprosciej wymieniac klientowi czesci w ciemno :disgust:

Opublikowano

Dzięki,

zamierzam to zrobić przez wymianą turbo.