Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Swap silnika na 130 KM i w koncu AWX+mod+AL+GT2256V=212KM i 405Nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanko? mam zamiar zapodac do mojej babci silniczek od mlodszego brata 130km.Do tego jeszcze FMCI i jakis ciekawy program i chcialbym otrzymac za to 180km i 380m przynajmniej w tych okolicach . Czy musze przerabiac uklad dolotowy ? czy wydech moze zostac ten co mam ? co z katem? Ja raczej nie jestem obcykany w tych sprawach wiec licze na wasza pomoc. Moze ktos robil cos takiego? co jeszcze trzeba wymienic przy okazji zmiany silnika.Pomijajac zmiane hamulcow. :mysli:

Opublikowano

A wiec wg mnie zegary i komputer sterujacy silnikiem...Co do mocy po modach jak sie uda to 180 380 to juz max dla sprezarki nowej,a jak twoj silnik bedzie mial przejechane z 80 tys moze wiecej to raczej greanica bedzieok 170km Sprzeglo zapewne tez nie bedzie pasowac..a moze i skrzynia ale niech wypowiedza sie bardziej doswiadczeni

Opublikowano
  • Autor

dlaczego zegary maja nie pasowac? mam kupiony kompletny silnik 130km ze sprzeglem,skrzynia,turbina,kompem cala elektryka tylko IC wydajniejszego bede montowal z przodu w zderzaku.A co do zegarow to sie nie zastanawialem czy beda pasowac czy nie.Mysle ze ktos na tym forum bedzie znal odpowiedz na to pytanie.Z gory bardzo dziekuje. :thumbup:

Opublikowano

dlaczego zegary maja nie pasowac? mam kupiony kompletny silnik 130km ze sprzeglem,skrzynia,turbina,kompem cala elektryka tylko IC wydajniejszego bede montowal z przodu w zderzaku.A co do zegarow to sie nie zastanawialem czy beda pasowac czy nie.Mysle ze ktos na tym forum bedzie znal odpowiedz na to pytanie.Z gory bardzo dziekuje. :thumbup:

Zegary w PD maja znacznie bardziej rozbudowanego CANa. Twoje da sie dostosowac ale jaja beda z immo (trzeba bedzie grzebac) i wiazkami. Prosciej zegary wsadzic i tyle,,,

Opublikowano

ja tam nie widze problemów elektronicznych

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

pytalem zawodnika co ma to robic i nie przewiduje zadnych problemow z zegarami

a jesli mialyby wystapic jakis problem z nimi to od jakiej :a4fan: trzeba te zegary zalozyc no chyba nie od B6 bo przecierz dopiero w tych modelach wychodzily 130km :mysli:

[br]Dopisany: 05 Styczeń 2008, 16:52 _________________________________________________No i stalo sie w mojej babci zabilo mlodsze serduszko a dokladnie 130KM AWX z 2003r :decayed:

Pierwsze wrazenia - naprawde to zapierd....a :shocked: :shocked: :slina:

Zalozony tez zostal FMCI w zderzak na czarnym wozie wyglada bombowo :evil:

Przy okazj wjechaly troche wieksze zaciski i tarcze EBC 288x25 bo tamte byly lichutkie

Jeszcze tylko program u MISTRZA ROGALA i moge z niej nie wysiadac

Wiem ze zaraz beda komentarze ze szkoda ladowac tyle kasy w starego kondona a ale jago naprawde kocham i bede ladowal jeszcze wiecej . :a4fan:

Po drugie za B6 ze AWX z 2001 trzeba dac ze 40 tys albo i wiecej :gwizdanie:

Silnik kompletny z osprzetem-5500zl

Montaz silnika-2000zl

FMCI + orurowanie + montaz 1300zl

Widok kierowcy Calibry ktury zostal skilowany przez stare TDI - BEZCENNE :polew: :polew:

Opublikowano

daj znac jak bedziesz po zabiegu u Rogala :hi: :>

Opublikowano

dawaj jakies fotki ... [napewno jakies masz :naughty:]

Opublikowano
  • Autor

Odebralem go dwa dni temu fotek narazie niemam jak beda to jakos wrzuce choc niewiem jeszcze jakto sie robi kiepski ze mnie haker :polew: :polew:

Opublikowano

Nie zrobic fotek ze swap'a... bezcenne :naughty:

Opublikowano

gratuluje :th: coraz wiecej przybywa AWXów w B5 -kach :naughty:

Widok kierowcy Calibry który zostal skilowany przez stare TDI - BEZCENNE

przyjedz do Krakowa to Cie Calibra TDi skiluje :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Teraz to i moze mnie skiluje :naughty: ale u was w Krakowie macie Calibry TDI jeszcze moze z silnikiem AWX-a :polew::polew:

Opublikowano

Teraz to i moze mnie skiluje :naughty: ale u was w Krakowie macie Calibry TDI jeszcze moze z silnikiem AWX-a :polew::polew:

lepiej, 2.0 TDi :wink4:

Opublikowano

Sokół wszystko przed Tobą-rezaj 2.0 TDi :decayed:

Opublikowano

no gratki, ja mysle tylko o turbinie od AWX, no i calym osprzecie, a tu taka gruba modyfikacja:) :wallbash:, ja wysiadam :shocked: czekam na rezultaty po CHIPIE u Rogala :th:

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

No i w koncu jestem po wizycie u Rogala :decayed: i jestem bardzo szczesliwy ze tam pojechalem autko zapiernicza az milo :shocked: jak Witek bedzie mial troszke czasu to wkleji wykresik to go ocenice dla mnie bomba!!!! A najwazniwjsze ze Witek sie do tego bardzo przyklada nie odpiernicza lipy doradzi i wytlumaczy , jeszcze raz dzieki :hi: i za obiad tez dziekuje :> No i najwazniejsze wyniki 170 KM i 372,8 Nm :naughty:

Opublikowano

No i najwazniejsze wyniki 170 KM i 372,8 Nm :naughty:

powiem jedno ... za***iście ...

czekamy na wykres ....

Opublikowano

Miazga, Panie miazga, wyobrazam sobie jak to musi zap*&%$^%%@ teraz :shocked:, ja chce takie cos w swoim :slina:, ale kasa nie puszcza, a propos wyslij mi jak mozesz calkowity koszt na PW, ilie Cie wszystko wyszlo razem z chipem u Rogala :gwizdanie:

Opublikowano

Teraz to i moze mnie skiluje :naughty: ale u was w Krakowie macie Calibry TDI jeszcze moze z silnikiem AWX-a :polew: :polew:

lepiej, 2.0 TDi :wink4:

minka zrzedła? :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: