Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Zapaliła się żółta kontrolka OilSensor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Użyłem opcji szukaj ale nie za bardzo mi pomogła...

Problem mam taki:

Po ok. 45 minutowym postoju, przy próbie zapalenia :audi: coś mi zaczęły szaleć kontrolki na wyświetlaczu.

Po przekręceniu kluczyka zaczęła migać kontrolka "samochód z kluczem" - immobilizer? (zastanawiam się czy przyczyną tego mogło być dotknięcie kluczykiem do magnesu anteny od CB)

W końcu jak po dwóch próbach autko udało się odpalić to zaświeciła się żółta OilSensor. Co może oznaczać ten komunikat? Stan oleju jest jak najbardziej odpowiedni, z resztą sprawdzam często bo to pompowtryski :wink4:

Pozdrawiam,

Opublikowano

Szczerze pisząc to nie przychodzi mi nic do głowy oprócz tego, żeby podpiąć do VAG-a i poszukać blędów. Może koledzy będą wiedzieć coś więcej.

Opublikowano

Tak szczerze to z tymi kontrolkami jest tak:

OilSensor - zapala się na moment. Wczoraj tak było i dzisiaj rano po długim postoju na mrozie. Przy przekręceniu kluczyka zapiszczało z zaświeciła się ta kontrolka (oczywiście na kilka sekund). Po wyłączeniu kluczyka i ponownym go przekręceniu już było dobrze. (nie wiem może mróz jest tego przyczyną).

Co do kontrolki immo. to zauważyłem, że miga gdy zapalam samochód w rękawiczkach (czyżbym przewodził jakiś prąd ?)

Nie ważne to tylko domysły.

Co do VAGa mam zamiar umówić się z rogalem na ogólne sprawdzenie :audi: , szukam właśnie dnia wolnego.