Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana soczewki z odbłyśnikiem bixenon Valeo na soczewki z Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja ustawiam to z lampą podpiętą pod zasilacz 

Opublikowano
19 godzin temu, pila24 napisał:

Ja ustawiam to z lampą podpiętą pod zasilacz 

a możesz napisać w które piny w lampie się wpinasz i jakiego zasilacza używasz?? Też o tym myślałem, ale nie miałem pomysłu jak wykonać takie połączenie.

Opublikowano
2 godziny temu, Lukasz_mk2 napisał:

a możesz napisać w które piny w lampie się wpinasz i jakiego zasilacza używasz?? Też o tym myślałem, ale nie miałem pomysłu jak wykonać takie połączenie.

Zasilacz labolatoryjny,można kupić poniżej 100 zł. A rozpiska pinów tutaj

Opublikowano

jakie parametry musi mieć taki zasilacz, domniemywam, że 12V, a co jeśli chodzi o ampery???

Można by np podłączyć lampę pod zwykły prostownik??

Edytowane przez Lukasz_mk2

Opublikowano

Można sobie policzyć przetwornica pobiera 35W czyli 35/12= 2,91 A 

Do tego żarówka h7 55w  - 55/12= 4,58A

Wychodzi niecałe 8 amperów,ale tak na serio lepiej wziąć mocniejszy sporo,mój na lini 12V ponad 10A i zabezpieczenie przeciw zwarciowe

Najlepiej się podłączyć przez uciętą wtyczkę lampy 

Studio_20200316_123333.jpg

Edytowane przez pila24

Opublikowano

no to raczej d..pa, nie znajdę takiego zasilacza - będę musiał podłączyć to pod auto i się mordować z odłączaniem i regulacją

Opublikowano
19 minut temu, Lukasz_mk2 napisał:

no to raczej d..pa, nie znajdę takiego zasilacza - będę musiał podłączyć to pod auto i się mordować z odłączaniem i regulacją

Sorry pomyłka,mam 33A na lini 12V. A zasilacz to przeróbka zwykłego zasilacza ATX. Koszt mały a mocy masz z dużym zapasem.

20200316_125057.jpg

Opublikowano

mam coś takiego jak na zdjęciu. Tylko jak to uruchomić?? które piny muszę zewrzeć w złączu ATX, aby się włączył?? i z których pinów wyprowadzić zasilanie do lamp??

zasilacz.jpg

zasilacz2.jpg

Opublikowano

Masz 2 linie 12V,słabszy ale też da rade. Tutaj masz opis ,koszty przeróbki to własny czas i kilkanaście złotych na materiały

atx_ikona.jpg?fit=615%2C175&ssl=1
GRYLEWICZ.PL

Prawdopodobnie liczba opisów przeróbki komputerowego zasilacza ATX na warsztatowy jest nieskończona. I nic w tym dziwnego - po skróceniu wiązki przewodów

Opublikowano
4 godziny temu, pila24 napisał:

Masz 2 linie 12V,słabszy ale też da rade. Tutaj masz opis ,koszty przeróbki to własny czas i kilkanaście złotych na materiały

atx_ikona.jpg?fit=615%2C175&ssl=1
GRYLEWICZ.PL

Prawdopodobnie liczba opisów przeróbki komputerowego zasilacza ATX na warsztatowy jest nieskończona. I nic w tym dziwnego - po skróceniu wiązki przewodów

zrobiłem coś takiego jak na zdjęciu - myślisz, że będzie ok?? nie rozumiem zbytnio o co chodzi z tymi dwoma liniami - czy +12V i -12V to dwie osobne linie?? 

W opisie który zalinkowałeś autor pisze o rezystorach, jak dobrze rozumiem jak nie robię żadnych diod to mnie one nie dotyczą?? Sory za głupie pytania, ale elektronik ze mnie żaden ;(

zasilacz3.jpg

Opublikowano

Trzeba linie 5v obciążyć sztucznie,stąd te rezystory. Wkleje masz inny opis z wyjaśnieniem.

A masz 2 osobne linie 12V z mniejszą wydajnością,lepiej jest z jedną mocniejszą linią.

zasilacz-warsztatowy-ze-starego-zasilacz
MAJSTERKOWO.PL

Potrzebujesz mocny i stabilny zasilacz warsztatowy? Przerób sobie stary zasilacz ATX na dobrej klasy zasilacz laboratoryjny!

Opublikowano

jednak nie ogarnąłem tego zasilacza i założyłem lampy na auto - teraz czekam do wieczora i zobaczę co z tego wyszłolampa bi2.jpg

Opublikowano

Ogólnie to wiązka z h7 musi trafiać w miejsce gdzie światło z projektora przechodzi w oświetlanie pasa o pobocza. Na filmiku masz pokazane jak wyglądają  zgrane światła.Trzeba odłączyć przesłone bixa pierw by światło z niego nie nakładało się na wiązkę z h7.

Opublikowano

jestem już po testach nocnych - generalnie muszę przyznać, że stare H7 to świeciły jak lampy naftowe. Z tego co widać to ustawienie chyba uda się skorygować samą regulacją - ale może jestem w błędzie.

IMG_20200317_183306.jpg

IMG_20200317_183712.jpg

IMG_20200317_183758.jpg

IMG_20200317_184227.jpg

IMG_20200317_184228.jpg

IMG_20200317_184418.jpg

IMG_20200317_183257.jpg

Opublikowano

Prawa lampa słabiej świeci i wiązka trochę inaczej na wyjściu wygląda,palniki różne masz? Ustawienie wysokości można w pewnym zakresie skorygować,ustaw światła tak by ich górne części wiązki światła w 1 lini były.

20190126_164912.jpg

Edytowane przez pila24

Opublikowano

obecnie mam założone palniki, które dostałem razem z lampami, na razie poustawiam wszystko na nich, a jak już będzie wszystko git to wsadzę nowe, które kupiłem już z rok temu w ASO

Opublikowano

Lewą podnieś a prawą opuść tak by się spotkały na środku i powinno być ok z wysokością.

Edytowane przez pila24

Opublikowano

tak właśnie mam zamiar zrobić, do puki nie założę samopoziomu to na stację diagnostyczną z tym nie pojadę ;)  

Opublikowano

Dziś z uwagi na piękne okoliczności przyrody i ogólne ciepło, postanowiłem wyregulować sobie bixy i ku mojemu zaskoczeniu okazało się że nie mam otworów w błotnikach, które pozwoliłyby wsadzić imbusa i wyregulować światła góra/dół - czy jak auto nie miało fabrycznych bixów to zakładali inne błotniki?? A jeśli to norma to dysponuje ktoś jakimś szablonem, który pozwoliłby wywiercić dziury w odpowiednich miejscach?

IMG_20200319_202242.jpg

IMG_20200319_202250.jpg