Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Problem z zestawem głośnomówiącym - wyłącza radio, nic nie słychać w głośnikach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witaj ZeeBee,

to super ze masz juz ten problem z glowy. Powiedz mi czy robiles cos z softem w telefonie czy tak jak kupiles od razu sprawdzales? Mozesz sprawdzic jaka jest wersja oprogramowania w tym telefonie?

Pozdrawiam

maniek603

Witaj maniek603

nic nie robiłem z softem, tak jak kupiłem tel. tak go podłączyłem i wszystko było ok :thumbup:

Qrcze chętnie Ci powiem jaką mam wersje softu tylko powiedz mi gdzie i jak to odnaleźć w tym tel. bo nie mam pojęcia jak to się robi a płyty z oprogramowaniem do tel. nie dostałem :(

Pozdrawiam

ZeeBee

Opublikowano

Panowie mam taki sam adapter jak Wy (CULLMANN) i na odwrocie jest napisane że jest kompatybilny z telefonami Nokia 6210 , 6310 , 6310i . Mam 6310i .Próbowałem kiedyś z 6310 i też działało :th:

Wersje softu zobaczysz jak wciśniesz na telefonie *#0000# ----> w pierwszej linijce masz wersję softu a w drugiej datę produkcji telefonu , działa w każdej Nokii :th:

Opublikowano

dzięki Trzeniu za rady

u mnie już zestaw głośnomówiący działa :thumbup:

a wiesz może jak zrobić żeby na FIS-ie wyświetlał się numer osoby dzwoniącej?

Pozdrawiam

ZeeBee[br]Dopisany: 23 Styczeń 2008, 22:48 _________________________________________________maniek603

mam wersje softu v. 05.02 data produkcji tel. 02-04-01

Opublikowano

Jeśli chcesz żeby numery wyświetlały się na FISie to musisz kontakty zapisywać na karcie sim a nie w pamięci telefonu ( pisałem już o tym w tym temacie ;) )

Opublikowano

Panowie mam taki sam adapter jak Wy (CULLMANN) i na odwrocie jest napisane że jest kompatybilny z telefonami Nokia 6210 , 6310 , 6310i . Mam 6310i .Próbowałem kiedyś z 6310 i też działało :th:

Wersje softu zobaczysz jak wciśniesz na telefonie *#0000# ----> w pierwszej linijce masz wersję softu a w drugiej datę produkcji telefonu , działa w każdej Nokii :th:

Witaj Trzeniu,

wyglada na to ze Ty masz nowszy uchwyt bo ja mam do Nokii 6210/6110/7110. Dostalem taka tabele z modelami telefonow i uchwytami jakie do nich pasuja. Z tej tabeli wynika ze moj uchwyt nie obsluguje 6310i (uchwyt ma poprostu inny symbol). Ja tez mam Nokie 6310i i jest w dobrym stanie i tak sobie wymyslilem ze lepiej bedzie kupic uchwyt (taki jak Ty masz) i mysle ze powinno dzialac. Testowalem Nokie 6210 ale ona jest chyba uszkodzona bo nawet nie da sie jej zfleshowac:( Dzisiaj znalazlem taki uchwyt Cullmanna do 6310i na aukcji ale koles sprzedal bardzo szybko. Jak znajde nastepny to kupie i bede testowal. Dam znac o wynikach:)Pozdrawiam i dzieki za wszystkie podpowiedzi:)

maniek603[br]Dopisany: 23 Styczeń 2008, 22:56 _________________________________________________

ZeeBee[br]Dopisany: 23 Styczeń 2008, 22:48 _________________________________________________maniek603

mam wersje softu v. 05.02 data produkcji tel. 02-04-01

Dzieki za pomoc. A ta data to raczej nie data produkcji phon'a tylko data wersji oprogramowania:)

Pozdrawiam

maniek603

Opublikowano

czesc Panowie

wlasnie tego watku szukalem :dance:. u mnie sprawa wyglada w ten sposob-cullmann pod telefon nokia 6230-(zatem zakupilem 6230i-hehe bo z mega aparatem). brak sterowania z kiery- i tu moje pierwsze pytanie-czy bez tego sterowania moge przewijac na FIS-ie ksiazke telefoniczna(wogole mi sie nie wyswietla-byc moze dlatego,ze jak pisal Trzeniu nie mam kontaktow na SIM-ie???)?poza tym dzwonienie i odbieranie bez uwag. jak nacisne przycisk lewy na adapterze baba po niemiecku mowi,ze mam podac numer(tak wnioskuje-mimo,ze jest nastawione glosowe i w kontakcie jest tez przypisane glosowo,nic sie nie dzieje :mysli:). z kolei jak przytrzymam dluzej lewyprzycisk adaptera to kobieta(w dalszym ciagu po niemiecku :wallbash:) wymienia chyba jakies mega-opcje- i tu kolejne pytanie-czy iodzie wgrac polski jezyk ,zamiast tej niemry-jak tak to gdzie??? i ostatnie juz pytanie-do czego sluzy ten prawy przycisk na adapterze(z takim kluczem-heh to chyba 12...)-jak przytrzymalem dluzej to zaczal gdzies drynic-ale numer z kosmosu.

ufff to chyba tyle-podola ktos z odpowiedzia-bede wdzieczny

Opublikowano

Odświeżę temat.

Maniek w tym linku co podałeś jest sposób na to jak napis Phone ciagle jest na wyświetlaczu radia badz Fis'a. Natomiast u mnie występuje problem taki co Wy mieliscie na początku, tzn. w uchwyt Nokii (orygianlny, jak sie nie mylę to CARK-91 pod telefon 6230/6230i.) wsadzam telefon właśnie 6230i, ale na początku nic się nie działo dopiero później jak zdjąłem adapter i telefon włozyłem jeszcze raz bardziej dociskając do styków to radio sie sciszyło i pojawił sie napis Phone, i telefon zaczął się ładować. Trzymając tak sprobowałem na niego zadzwonić, jednak dzwięk szedł normalnie z telefonu a nie z głośników, tak samo było gdy odebrałem rozmowe, radio grało nadal a dźwięk szedl tylko i wyłącznie z telefonu.

Rozwiązał może ktoś taki problem z telefonem 6230/6230i ? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano

w tym watku co podalem jest wszystko dokladnie opisane, zrob tak jak napisalem (15 minut roboty), a jesli to nie bedzie to, mozesz sprawdzic bezpieczniki ewentualnie bezpiecznik w radiu :gwizdanie: powodzenia