jimmymm Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 Witam! Mam pytanko... otoz ktos byl tak mily i urwal mi tylna wycieraczke... zostala sruba na trzpeniu... pytanko czy moge ta srube odkrecic normalnie kluczem, czy szyba nie peknie?
wrclaguna Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 Mozesz normalnie odkrecic srube ( nakretke ) ale uwazaj na szybe bo moze peknac
Michal_777 Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 ale uwazaj na szybe bo moze peknac :przebiegly Może nie tyle przy odkręcaniu ale przy szarpaniu się ze ściągnięciem resztek ramienia wycieraczki
fahur Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Witam! Mam pytanko... otoz ktos byl tak mily i urwal mi tylna wycieraczke... zostala sruba na trzpeniu... pytanko czy moge ta srube odkrecic normalnie kluczem, czy szyba nie peknie? Odkręć śrubę tak, żeby jej połowę wystawało nad trzpień, a następnie użyj ściągacza, żeby zdjąć resztki wycieraczki. Trzpień jest połączony z szybą przez gumową uszczelkę, więc siła się przekłada na silniczek, który jest przykręcony po drugiej stronie klapy. Ciężko by było ją uszkodzić przy odkręcaniu... no chyba, że kluczem przywalisz ;-)
Rekomendowane odpowiedzi