kyniu Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Witam, tak jak w temacie po włączeniu klimatyzacji wentylator się nie włącza.Klima manual,pacjent 1.8T AEB 97r Po podłączeniu wentylatora do akumulatora kręci się,brak zasilania na wtyczce od wentylatora.Który bezpiecznik,przekaźnik jest odpowiedzialny za prace wentylatora?
koper84444 Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 U mnie spalony był bezpiecznik kilkadziesiąt amperów znajdujący się pod kierownicą. Jeśli już znajdziesz ten bezpiecznik, to przed jego wymianą sprawdź dobrze wentylator, gdyż te bezpieczniki nie palą się bez powodu. W moim przypadku skończyły się szczotki i po podłączeniu na krótko do akumulatora wirnik zaczynał robić się czerwony i leciała masa iskier:)
kyniu Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Opublikowano 10 Maja 2011 Tylko że u mnie po podłączeniu na krótko wentylator śmiga i nic się z nim nie dzieje,ale na kostce niema napięcia i nie mam pojęcia który to bezpiecznik.Wszyscy piszą że przy zbiorniku płynu od wspomagania jest kostka od wentylatora ale u mnie nic tam niema
koper84444 Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Z tego co pamiętam, to trzeba zdjąć czarny plastik osłaniający zbiorniczek płynu wspomagania. Właściwą kostkę poznasz po grubych kablach.
Rekomendowane odpowiedzi