Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Zgasł podczas jazdy i nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

samochod zgasl podczas jazdy szarpalo i juz nie odpala :kwasny: zaprowadzony do warsztatu bledow pod vagiem brak :wallbash:mechanik powiedzal ze mogla pompa pasc zdjal przewody od filtra paliwa a tam sucho :angry: prosze o pomoc

Opublikowano

a może po prostu gnojówki brakło :cool1:

Opublikowano

Też o tym pomyślałem,zalać filtr i spróbować

Opublikowano
  • Autor

paliwko jest upiera sie przy pompce paliwa

Opublikowano

silnik na PD nawet bez pompy w baku musi odpalić i klekotać :evil:

Opublikowano
  • Autor

czyli co sugerujesz?

Opublikowano

Taki znajomy kiedyś kombinował sobie z odcięciem właśnie tej pompy , silnik po jej wyłączeniu odpalał i "gadał" najnormalniej w Świecie :evil:

Ale może akurat takiego "mocnego traktora" miał :mysli:

[br]Dopisany: 10 Maj 2011, 21:41_________________________________________________Co do pompy , sprawdź :

*bezpiecznik nr. 28

*jak bezp. ok. to sprawdź czy pojawia się na nim napięcie po włączeniu zapłonu

*jak nie ma napięcia to padł przekaźnik pompy paliwa , numer 167, znajduje się pod kierownicą. trzeba ściągnac osłonę plastikową

Opublikowano
  • Autor

mechanik dzwonil do mnie mowil ze dobry przekaznik i bezpiecznuk jest

jaka tam pomka idze bo chce mi jakiegos chinola wstawic?

Opublikowano

mechanik dzwonil do mnie mowil ze dobry przekaznik i bezpiecznuk jest

jaka tam pomka idze bo chce mi jakiegos chinola wstawic?

napisz mi VIN na PW :wink4: ... i czy jest to FWD czy Q ( bo to bardzo ważne ) w profilu nie masz zaznaczone :cool1:

Opublikowano

a ja się z tobą nie zgodzę że bez pompy paliwa silnik z PD musi odpalić a z tego wzgędu że w tych silnikach masz dwie pompy jedną paliwową w zbiorniku a drugą vaccupompę na silniku i jeśli ta pompa w zbiorniku paliwa padła nie koniecznie silnik odpali a czasmi może zgasnąć podczas jazdy przy niskim stanie paliwa,kylo5 sprawdź najlepiej czy ta pompa paliwa na zbiorniku ci działa, ściągnij tylne siedzenie i będziesz słyszał czy działa jak nie to możesz sprubować ją lekko stuknąć może się wzbudzi.

Opublikowano

pompa paliwa do FWD

8E0 919 050 AE

[br]Dopisany: 10 Maj 2011, 22:00_________________________________________________

a ja się z tobą nie zgodzę że bez pompy paliwa silnik z PD musi odpalić a z tego wzgędu że w tych silnikach masz dwie pompy jedną paliwową w zbiorniku a drugą vaccupompę na silniku i jeśli ta pompa w zbiorniku paliwa padła nie koniecznie silnik odpali a czasmi może zgasnąć podczas jazdy przy niskim stanie paliwa,kylo5 sprawdź najlepiej czy ta pompa paliwa na zbiorniku ci działa, ściągnij tylne siedzenie i będziesz słyszał czy działa jak nie to możesz sprubować ją lekko stuknąć może się wzbudzi.

"zdrowy" klekot na PD powinien dać radę :cool1:

Opublikowano
  • Autor

dziekuje za pomoc wszystkim poinformuje jak bedzie cos jasniej jutro :)[br]Dopisany: 10 Maj 2011, 22:04_________________________________________________panowie dzwonil mechanior u mowi ze nie ma pompy pod siedzeniem :disgust:chce zbiornik wyciagac :wallbash:

Opublikowano

Czy auto odpala ?

Miałem podobny ale nie identyczny przypadek. Ciepły odpalał i gasł a zimny chodził przez chwilę. Okazało się że ECU się wysrało.

Opublikowano
  • Autor

mozna o info jak dostac sie do pompy?

Opublikowano

dziekuje za pomoc wszystkim poinformuje jak bedzie cos jasniej jutro :)[br]Dopisany: 10 Maj 2011, 22:04_________________________________________________panowie dzwonil mechanior u mowi ze nie ma pompy pod siedzeniem :disgust:chce zbiornik wyciagac :wallbash:

chyba pod przednim siedzeniem szukał :polew: dojście do pompy jest od bagażnika pod plastikowym deklem jest pompa paliwa ... a czy wogóle dziala to po przekreceniu zaplonu, przez chwilę powinno być ją słychać ;)

Opublikowano
  • Autor

w avancie tez ?

czyli kolo kola zpasowego niech szuka? :)

Opublikowano

w limuzynie pompa paliwa jest pod tylnym siedzeniem pod plastikowym deklem ale jak przekręcisz kluczyk to słychać jak działa a w avancie jak pisze yaboo od bagażnika.

Opublikowano

Ciekawe czy takie czynności ten mechanik wykonał

Sprawdzanie pompy paliwa w 1.9 TDI PD :

29983887.jpg

46650343.jpg

11836133.jpg

A jak tak to zostanie dla "potomnych" :wink4:

Jak ją wymontować to następny "dział" :decayed:

Opublikowano
  • Autor

pompa wymieniona niestety dalej nie pali paliwo dochodzi do filta prosze o pomoc :wallbash: