Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Wzrost i spadek temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio wymieniłem termostat ponieważ na wskaźniku zegarów wskazówka wskazywała cały czas 60C'

Po wymianie to samo czasami i wskazówka się podnosi do 90C a za chwilkę spada do 60C

Na klimatroniku kanał 49 tez czasami rośnie do ponad 80C a za chwilkę znowu spada do 50C

Co może być przyczyną? Czyżby czujnik temperatury?

Opublikowano

Raczej kiepski termostat :naughty: Zagrzeje się do 90, otwiera się termostat i nie zdąży się przymknąć zaraz i na chwilę temp. spada.

Opublikowano

Na klimatroniku kanał 49 tez czasami rośnie do ponad 80C a za chwilkę znowu spada do 50C

co to oznacza?? i Jaki to ma wpływ na temp, czy od tego może zależeć to czy dmuchawa wieje ciepłym powietrzem, bo u mnie jak dam na 30C to wcale za ciepło z kratek nie wieje?? Pytam bo też mam problem z ogrzewaniem:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=203172.0

Opublikowano

A ja bym bardziej stawiał na czujnik temp. ten czteropinowy.

Opublikowano

na jakiej firmy termostat wymieniles ?? jak jakas tandeta to moze byc lipny jak firma dobra to czujnik czteropinowy :)

Opublikowano
  • Autor

Termostat z firmy vernet

Raz mi się temperatura podnosi a raz nie a jak już się podniesie to za chwilkę znowu spada

Dodam że na starym termostacie sytuacja była podobna

Opublikowano

Termostat z firmy vernet

Raz mi się temperatura podnosi a raz nie a jak już się podniesie to za chwilkę znowu spada

Dodam że na starym termostacie sytuacja była podobna

Tej firmy termostat nie jest najgorszy, też taki założyłem u siebie, mówię ci że prawdopodobnie to będzie czujnik temp. cieczy chłodzącej G62/G2 czteropinowy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a ja mam pytanie, ucieka mi woda z obiegu, po zgaszeniu silnika slychac pod szyba bulgotanie, zlokalizowany wyciek za silnikiem na wysokosci glowicy dokladnie nie wiem skad... co to moze byc, jakis trojnik, waz??

Opublikowano

A ja mam taki problem żę jak latam na obrotach powyrzej 4k to temperatura skacze mi do 120 C a jeśli latam do 3 to temperatura też strasznie skacze ale sie nie zagotuje , o co chodzi wiem ze chłodnica jest sprawna wiec prosze o pomoc

Opublikowano

A ja mam taki problem żę jak latam na obrotach powyrzej 4k to temperatura skacze mi do 120 C a jeśli latam do 3 to temperatura też strasznie skacze ale sie nie zagotuje , o co chodzi wiem ze chłodnica jest sprawna wiec prosze o pomoc

Kolego stawiam na 90%, że padła ci pompa wody, nie zwlekaj z dokładną diagnozą bo ciągła taka wysoka temp. nie ma dobrego wpływu na silnik.

Opublikowano

Kolego stawiam na 90%, że padła ci pompa wody, nie zwlekaj z dokładną diagnozą bo ciągła taka wysoka temp. nie ma dobrego wpływu na silnik.

Już po kłopocie po 1 dniu gość mi wjechał w dupe i samochod do kasacji wiec nie bedzie problemu z temperaturą.....

Opublikowano

takiego rozwiazania chyba nikt nie przewidzial