Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam problem tego typu że moje audi po nocy ciężko pali tzn odpala i za chwilę obroty spadają i gaśnie, jeśli dodam gazu to słysze strzały pod maską. Jak odpale ponownie to żeby nie zgasł musze obroty utrzymywać na ok 2000. Jak pochodzi tak ze 2 minuty to juz jest dobrze ale na wolnych obrotach trzęsie całym samochodem i auto zachowuje sie jakby nie paliło na wszystkie gary, tak samo jest na benzynie i na gazie. Wszystko wraca do normy gdy samochód złapie większą temperaturę. Jeszcze dzisiaj zauważyłem ze po nocy gdy samochód stał w temp. ok. 0 stopni C to na climatroniku na kanale 49 pokazało mi temp. 49(jak tylko odpaliłem auto) a na kanale 51 temp. 7st. C. Proszę o pomoc bo nie wiem co mam z tym zrobić.

Opublikowano

Nie podpinałem jeszcze pod VAGa bo niebardzo wiem gdzie to można zrobić w Radomiu. Jeśli bede auto diagnozował to lepiej żebym to zrobił na zimym silniku czy obojętne?

Opublikowano

na zimym silniku czy obojętne?

Obojętnie.

Wejdź na spoty i zloty,tam poszukaj kiedy chłopaki z Twojego regionu się spotykają.Podjedź,na pewno Ci pomogą.

Opublikowano

No właśnie problem w tym że nie mogę nikogo znaleźć :( a może kotś sie juz spotkał z takim przypadkiem i wie co zrobić??[br]Dopisany: 11 Styczeń 2008, 15:34 _________________________________________________Więc znalazłem dzisiaj w Radomiu warsztat z VAGiem i po podłączeniu wykazało tylko tyle że jest jakiś problem z czunikiem przepustnicy :( i nie wiem co dalej robi? Czy samo czyszczenie wystarczy i czy to może być tylko problemem?[br]Dopisany: 12 Styczeń 2008, 13:17 _________________________________________________Problem rozwiązany :dance:: musiałem wymienić gumy łączące kolektor ssący z silnikiem, ich koszt to 20 zł za sztuke ori w serwisie(jest ich cztery). Samochód całkiem inaczej pracuje i jaka przyjemność z jazdy. Dzięki za wszystko i zamykam temat :)