Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie kolumny do stereo i jaki sprzęt??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Szukam czystego dźwięku i w miarę mocnego jak trzeba będzie sobie łupnąć trochę :decayed:

stereo + ewentualnie sub

jaki wzmacniacz

szukam w firmie wzmacniaczy Denon

cena za głośniki i wzmacniacz to 5000zł

znajdę coś ciekawego??

jakieś propozycje i sugestie itd.

Opublikowano

jak stawiasz na dobry dźwięk to Denon :good: nie wiem jakie głośniki bierzesz pod uwagę :mysli:

sprawdź co HK ma w ofercie ale cenowo może być podobnie

mam do czynienia z Denonem 1911 i w stereo gra bardzo miło z Jamo 400/450, zainwestuj też w kable, ja mam Chord Carnival Silverscreen podłączone w bi-ampingu i sub Jamo 200 mam na Profigold

duże znaczenie ma oczywiście akustyka wnętrza

Opublikowano
  • Autor

pokój jest połączony z kuchnią i przedpokojem i całość ma 32m

sam pokój gdzie będzie TV i sprzęt jest mały ma jakieś 12m

łupania nie będzie ale czysty bas mile widziany

nie wiem właśnie jakie głośniki wybrać

jeśli chodzi o wzmacniacz to ten model jest ok??

http://denon.pl/pl/Product/Pages/Product-Detail.aspx?Catid=HiFiComponents&SubId=Amplifiers&ProductId=PMA710AE

Opublikowano

Cris masz podobne parametry pokoju, tylko u mnie dźwięk idzie zlekka w górę bo mam antresolę, bas jest konkretny ale nie dudniący

dlaczego nie zainwestujesz w 5+1 Denona ? serio w stereo daje czadu 1911 albo 2311

jak już się upierasz w stereo to celuj w http://denon.pl/pl/Product/Pages/Product-Detail.aspx?Catid=HiFiComponents&SubId=Receivers&ProductId=DRA700AE

Opublikowano
  • Autor

nie chce 5+1 bo nie mam gdzie rozstawić głośników za bardzo na tył

Opublikowano

wieszasz na ścianie, mogę Ci wstawić fotki jak u mnie to wygląda

Opublikowano
  • Autor

wieszasz na ścianie, mogę Ci wstawić fotki jak u mnie to wygląda

za plecami sofy mam ściane z kamienia tzn. barek wysokości 1.40cm a za barkiem kuchnie i nie dam radę ;(

jedynie co to stojące głośniki na jakiś cienkich nóżkach itd.

Opublikowano

Interesuje Ciebie tylko nowy sprzet czy też używany? Za 5000 zł w używkach można zbudować naprawdę fajne stereo. 5.1 do muzyki sie nie nadaje. Denon czy nowsze Harman/Kardon z niższej półki to jest masówka i dobrego dźwięku się po tym nie spodziewaj, celuj w bardziej wyrafinowane marki.

Opublikowano
  • Autor

nie szukam niczego profesjonalnego bo mnie nie stać

też wolałbym stereo i do ogladania filmów nadaję się

Opublikowano

Panowie a miał ktoś do czynienia z nowymi zestawami Tonsila? Gra to jakoś czy zeszli z jakością w dół?

Opublikowano

stojaków pod kolumny jest full

co do stereo to masz wybór ten co wkleiłeś i ten co ja wkleiłem

nic więcej Ci nie podpowiem

majkel Denon może działać w trybie Dolby ew. stereo jak już się orientujesz w temacie

Opublikowano

Nowe Tonsil Pulse otrzymały dość dobre oceny, nie wiem jak inne modele. Sam nie słyszałem, ale sądzę, że poziom zbliożony do innych kolumn z tego przedziału cenowego czyli pograć można ale cudów nie ma sięco spodziewać.

Opublikowano
  • Autor

łupać w bloku nie będę więc ma być klasyczny i czysty dźwięk :wink4:

Opublikowano

majkel Denon może działać w trybie Dolby ew. stereo jak już się orientujesz w temacie

Może i może, ale dla mnie to co się wydobywa z tych wszystkich naszpikowanych bajerami amplitunerów to nie jest solidny dźwięk, chociaż gusta w tej materii są różne.[br]Dopisany: 12 Maj 2011, 22:21_________________________________________________

łupać w bloku nie będę więc ma być klasyczny i czysty dźwięk :wink4:

Ja bym na twoim miejscu skompletował jakieś fajne stereo z lepszych używanych klocków :)

Opublikowano
  • Autor

wzmak do 2000zł

głośniki do 2500zł

sub do 500zł

wyjdzie coś z tego ??

Opublikowano

Wzmak do 2 tys. ok, można przebierać. Suba bym sobie odpuścił, porządne kolumny podłogowe zapewnia aż nadmiar basu i to dobrze kontrolowanego. Jeżeli nie potrzebujesz źródła to na kolumny przeznaczyłbym resztę kwoty, zostawiając jakiś drobiazg na kable. Sam nie jestem zwolennikiem inwestowania Bóg wie jakich sum w kable, ważne tylko żeby to nie był sznurek za 5 zł/metr.

Opublikowano

w takim razie jak podłączysz Sub do stereo ? chcesz iść po wysokim sygnale? dla mnie to nonsens

kilkanaście lat temu tak się podłączało Suby ale nie teraz[br]Dopisany: 12 Maj 2011, 22:31_________________________________________________50 PLN za metr wystarczy :)

Opublikowano

w takim razie jak podłączysz Sub do stereo

Suba myślę, że można odpuścić, zwłaszcza że Kolega mieszka w bloku. A dobra podłogówka przecież potrafi zejść z basem tak nisko, że jeszcze będzie ujmował na regulacji tonów :chytry:

Opublikowano
  • Autor

sub to ostateczność może być bez niego

jakieś linki do podłogówek?

Opublikowano
www.koris.pl jak by co to mogę rabat załatwić, kupowałem u nich też z rabatem, kontaktuj się w razie czego z Kamilem Lampe, doradzi coś ciekawego