Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Trzęście całym autem na biegu jałowym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu zauważyłem że na postoju auto bardzo drga, a silnik bardzo się trzęsie. Nie jest tak zawsze, ale po rozgrzaniu silnika częściej. Dodam że jestem świeżo po zmianie dwu-masy :facepalm:, a poduszki pod silnikiem są sprawne. Autko było na kanale i mechanicy nic konkretnego nie znaleźli. Autko śmiga bez problemu. Dodam że na postoju gdy dodam gazu tak do 2000 obrotów, to te drgania ustają, ale w przedziale 1900 - 2000 czuć minimalnie mocniejsze drgania. A po zwolnieniu gazu silnik swobodnie schodzi do około 890 obrotów i po sekundzie jest takie jakby mocniejsze szarpnięcie. Po tym szarpnięciu ponownie auto drży. Czasami tego szarpnięcia nie ma i znikaja też drgania. Zauważyłem również że np. gdy dojadę do skrzyżowania i przyhamują, to te drgania znikają jakby silnik się inaczej ustawiał na poduszkach. Przegrzebałem forum i każdy piszę co innego. Skupiając się na trzech opcjach, która była by najbardziej trafna: Plecionka wydechu, Wtryskiwacze, czy może Pompa :confused4: :confused4: :confused4:

Opublikowano

Wypnij wtyczkę od czujnika szybkościomierza - jest po prawej stronie / jak staniesz przed silnikiem/ na obudowie mechanizmu różnicowego, nad półośką - i się przejedź. Jak drgania ustąpią , to znaczy nastawnik pompy do czyszczenia.

Opublikowano

Chciałbym wiedzieć więcej o tym nastawniku gdzie się znajduje i jak go czyścić,itp. 9 (wszystko) jeśli można . Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

to znaczy nastawnik pompy do czyszczenia

Można prosić o jakąś instrukcję, foto story na temat czyszczenia tego nastawnika.

Opublikowano
  • Autor

Wypnij wtyczkę od czujnika szybkościomierza - jest po prawej stronie / jak staniesz przed silnikiem/ na obudowie mechanizmu różnicowego, nad półośką - i się przejedź. Jak drgania ustąpią , to znaczy nastawnik pompy do czyszczenia.

Tak też zrobiłem. Wypiąłem taką czarną, prostokątną, z gumowym kołnierzem ochronnym i przejechałem około 12 km wracając po pracy do domu. Ale prędkościomierz wskazywał normalnie... Tak ma być? Jednak po przyjechaniu do domu nie zauważyłem poprawy. Wpiąłem ją ponownie i rozłączyłem wtedy w tamtych okolicach taką niebieską, okrągłą, dwu sygnałową... Od czego ona w ogóle jest? Auto jechało normalnie, ale prędkościomierz był jakby ospały.

A tak na marginesie, to można prosić o szczegółową rozpiskę umiejscowienia wszelkich czujników i złączek, oraz opis każdego z nich, za co są odpowiedzialne.[br]Dopisany: 16 Maj 2011, 21:30_________________________________________________Odpisze ktoś... :mysli:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie plecionka powodowała takie objawy

Poproś kogoś aby przydepnął rurę wydechową w trakcie trwania drgań i poczujesz że znikają, a po puszczeniu po chwili wraca

Wymieniłem plecionkę i ustało

Opublikowano

U mnie plecionka powodowała takie objawy

Poproś kogoś aby przydepnął rurę wydechową w trakcie trwania drgań i poczujesz że znikają, a po puszczeniu po chwili wraca

Wymieniłem plecionkę i ustało

zgadza sie..tez stawiam na plecionke :)
Opublikowano

poszukaj na allegro użytkownika tlumiki-gruchot ma ciekawe zamienniki :naughty: