Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Wtrysk wyleciał z listwy wtryskowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zauważyłem że ciekło mi paliwo z pod maski otwarłem okazało się że z jednego wtrysku wylatywało paliwo. W końcu udało mi sie ten wtrysk znowu wsadzić do tej listwy wtryskowej i teraz jest ok. Ale czy tak może być czy mogłem coś uszkodzić silnik raczej chodzi tak samo jak przedtem.

Opublikowano

nic się nie uszkodzi,aczkolwiek sprawdź mocowanie listwy-wtrysk sam sobie nie wyskoczy,jest dosyć ciasno osadzony,zabezpieczony metalową zawleczką-a do tego sama listwa jest na dwóch śrubach-nie wiem,jak to mogło "samo" wyskoczyć :mysli:

Opublikowano

Okazało się że brakuje jednej śruby ale nie umiem znaleśc takiego gwintu żeby tam wkręcić będą takie śruby w ASO?

Opublikowano

Okazało się że brakuje jednej śruby ale nie umiem znaleśc takiego gwintu żeby tam wkręcić będą takie śruby w ASO?

będą mieli,ale popytaj gdzieś u jakiegoś ślusarza,na szrocie w razie,jakby nie mieli
Opublikowano

Ok. A dojadę bez tej śruby 20km tyle mam do aso a w garazu nie mam takiej śruby?

Opublikowano

w garazu nie mam takiej śruby?

poczekaj-zaraz pójde zobaczyć :wink4:

a tak na poważnie-na szrocie z pewnością za darmo taką dostaniesz-to jest śruba na imbusa,ale nie pamiętam na jakiego :wink4: wtrysk raczej nie wypadnie-jak wypadnie,stracisz moc i to poczujesz

Opublikowano

Sry ten znak zapytania przez przypadek kwestia tylko czy do miasta dojade bez tej śruby bo to najwarzniejsze jest xD

Aha spoko dzięki za info.