Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Prośba o pomoc w diagnozie i wykonaniu logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wie moze ktos w ktorej grupie testuje sie sonde przed katalizatorem? testowalem ta za w grupie 43 i wyszlo ze OK.

i prosze o podpowiedz jak wykonac logi dynamiczne przy multitronic-u.

Opublikowano

Witam. Wie moze ktos w ktorej grupie testuje sie sonde przed katalizatorem? testowalem ta za w grupie 43 i wyszlo ze OK.

i prosze o podpowiedz jak wykonac logi dynamiczne przy multitronic-u.

i bardzo dobrze zrobiles

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie robilem test na kilku grupach i wyszlo

34 - not ok

36 - ok

37 - not ok

43 - ok

czy 43 to napewno sonda przed a nie za katem?[br]Dopisany: 17 Maj 2011, 15:17_________________________________________________Robilem test gotowosci sond i takie cos wychodzi:

http://vaglog.rtnet.pl/plachtakamil.kp_46110.html[br]Dopisany: 17 Maj 2011, 15:27_________________________________________________tam sie chyba nie powinno nic zmieniac.

[br]Dopisany: 17 Maj 2011, 15:28_________________________________________________czy jazda z tym bledem mogla uszkodzic sonde lub kata:

1 Fault Found:

17536 - Fuel Trim: Bank 1 (Mult): System too Lean

P1128 - 001 - Upper LImit Exceeded

mialem troche przeciekow w dolocie ale juz "zalepione"

i jezeli ktos wie moze jak resetowac ECU za pomoca VAG-COM 311-2 i czy ten reset nie kasuje IMMO?

Opublikowano

Wlasnie robilem test na kilku grupach i wyszlo

34 - not ok

36 - ok

37 - not ok

43 - ok

czy 43 to napewno sonda przed a nie za katem?[br]Dopisany: 17 Maj 2011, 15:17_________________________________________________Robilem test gotowosci sond i takie cos wychodzi:

http://vaglog.rtnet.pl/plachtakamil.kp_46110.html[br]Dopisany: 17 Maj 2011, 15:27_________________________________________________tam sie chyba nie powinno nic zmieniac.

[br]Dopisany: 17 Maj 2011, 15:28_________________________________________________czy jazda z tym bledem mogla uszkodzic sonde lub kata:

1 Fault Found:

17536 - Fuel Trim: Bank 1 (Mult): System too Lean

P1128 - 001 - Upper LImit Exceeded

mialem troche przeciekow w dolocie ale juz "zalepione"

i jezeli ktos wie moze jak resetowac ECU za pomoca VAG-COM 311-2 i czy ten reset nie kasuje IMMO?

ten blad nie zniszczyl ci sondy swiadczy o usterce albo w przeplywmomierzu albo we wtryskiwaczach albo w sondzie lambda

reset dokladnie czego w ecu chcesz zrobic?

Opublikowano
  • Autor

Reset ecu silnika bo mialem podobny problem z ecu skrzyni. Blad niby sie kasowal ale jak chcielismy przeprowadzic adaptacje skrzyni to nie zezwalalo na nic. Znajomy mial przycisk reset na swoim malym komputerku. Potem wywalilo mi inny blad i wtedy wiedzialem co mam naprawic. Ale znajomy jest w polsce I nie mam z nim kontaktu. Wtryski niby dobrze pracuja, chyba zmienie przeplywke bo jak zrobilem test sond podczas jazdy I wyszlo ze OK. Tylko w grupie 46 caly czas jest TEST OFF .

Opublikowano

Reset ecu silnika bo mialem podobny problem z ecu skrzyni. Blad niby sie kasowal ale jak chcielismy przeprowadzic adaptacje skrzyni to nie zezwalalo na nic. Znajomy mial przycisk reset na swoim malym komputerku. Potem wywalilo mi inny blad i wtedy wiedzialem co mam naprawic. Ale znajomy jest w polsce I nie mam z nim kontaktu. Wtryski niby dobrze pracuja, chyba zmienie przeplywke bo jak zrobilem test sond podczas jazdy I wyszlo ze OK. Tylko w grupie 46 caly czas jest TEST OFF .

wchodzisz w engine, zakladke 10, kanal 00, robisz reset i save

Opublikowano
  • Autor

dzieki za instrukcje.

a mozesz spojrzec na te logi? robilem je na 3 biegu prawie do zmiany biegu ale drogi mi juz brakowalo :confused4:

http://vaglog.rtnet.pl/plachtakamil.kp_46122.html

jezeli zle zrobione to zrobie jeszcze raz na autostradzie.

[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 08:22_________________________________________________a ten reset nie pop****oli mi IMMO? bo cos takiego kiedys slyszalem

Opublikowano

dzieki za instrukcje.

a mozesz spojrzec na te logi? robilem je na 3 biegu prawie do zmiany biegu ale drogi mi juz brakowalo :confused4:

http://vaglog.rtnet.pl/plachtakamil.kp_46122.html

jezeli zle zrobione to zrobie jeszcze raz na autostradzie.

[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 08:22_________________________________________________a ten reset nie pop****oli mi IMMO? bo cos takiego kiedys slyszalem

kolego miales dac z grupy 031 to jest bardzo wazne grupa 033 nic nie daje...

poza tym z tego co widac - zmarl przeplywomierz - zobacz jego max wskazania to 60.92

reszta do oceny dopiero po zmianie przeplywki

Opublikowano
  • Autor

spoko, dzieki. zaraz pojade kupic. ale pewnie jutro bede mial. jak zmienie to wstawie logi tak jak trzeba. :wink4:

Opublikowano

spoko, dzieki. zaraz pojade kupic. ale pewnie jutro bede mial. jak zmienie to wstawie logi tak jak trzeba. :wink4:

zamow sobie w intercarsie - obowiazuje zwrot starej bedzie szybciej i taniej niz w ASO

Opublikowano
  • Autor

widzisz ja jestem w UK i tu mam opcje BOSCH za £62 i jakas podrobke za £40 pare. chyba BOSCH pewniejszy. jak myslisz?

Opublikowano

widzisz ja jestem w UK i tu mam opcje BOSCH za £62 i jakas podrobke za £40 pare. chyba BOSCH pewniejszy. jak myslisz?

tylko bosch inaczej kaska w bloto

Opublikowano
  • Autor

tutaj tez trzeba zwracac inaczej musisz wiecej zaplacic. pamietam jak pytalem o uklad sprzegla do skrzyni to powiedzieli mi 800 a jak oddam stare to 700. i to mnie zastanowilo czemu oni biora stare czesci. oczywiscie regeneracja. sprzeglo sam zrobilem i kosztowalo mnie to 50 funtow i dwa dni pracy. ale bylo warto :cool1:[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 10:26_________________________________________________dzieki. jade pytac. przy okazji zmienie filtr. niedawno zmienialem ale on mi sie wydaje niepewny

Opublikowano

tutaj tez trzeba zwracac inaczej musisz wiecej zaplacic. pamietam jak pytalem o uklad sprzegla do skrzyni to powiedzieli mi 800 a jak oddam stare to 700. i to mnie zastanowilo czemu oni biora stare czesci. oczywiscie regeneracja. sprzeglo sam zrobilem i kosztowalo mnie to 50 funtow i dwa dni pracy. ale bylo warto :cool1:[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 10:26_________________________________________________dzieki. jade pytac. przy okazji zmienie filtr. niedawno zmienialem ale on mi sie wydaje niepewny

wymien jeszcze filtr paliwa tylko kup knechta

Opublikowano
  • Autor

a jeszcze jedno. ja auta do konca nie dociagnolem jak juz pisalem. zabraklo drogi :confused4: musialem zwolnic. spoko :good:[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 10:31_________________________________________________jak sprawdzalem wtryski to ladnie "psikaja" ale pewnie wymienie

Opublikowano

a jeszcze jedno. ja auta do konca nie dociagnolem jak juz pisalem. zabraklo drogi :confused4: musialem zwolnic. spoko :good:[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 10:31_________________________________________________jak sprawdzalem wtryski to ladnie "psikaja" ale pewnie wymienie

przy 6200 masz 61

ja przy 6200 mam 96

Opublikowano
  • Autor

a BOSCH gorszy? bo nie wiem czy znajde tego knechta na tej wyspie :disgust:

no to padniety. [br]Dopisany: 18 Maj 2011, 10:39_________________________________________________ no na eBay-u niema do audi. popytam po sklepach[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 10:42_________________________________________________a jeszcze jedno. ty masz manuala czy automata. jak masz manuala to czy masz "kick down sensor"?

Opublikowano

a BOSCH gorszy? bo nie wiem czy znajde tego knechta na tej wyspie :disgust:

no to padniety. [br]Dopisany: 18 Maj 2011, 10:39_________________________________________________ no na eBay-u niema do audi. popytam po sklepach[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 10:42_________________________________________________a jeszcze jedno. ty masz manuala czy automata. jak masz manuala to czy masz "kick down sensor"?

manuala

w manualu nie ma knock sensor chociaz w vagu jest taka podgrupa

knecht ma symbol KL79

bosch tez moze byc - 0 450 905 318

Opublikowano
  • Autor

dzieki. zamowilem przeplywke. o 2:30 mam juz ja miec. musze poszukac tych filtrow knechta bo boscha mam i jakies inne podrobki. mozesz mi powiedziec ile orginalna przeplywka boscha kosztuje w polsce?[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 12:29_________________________________________________nie "knock sensor " tylko "kick down sensor" pod pedalem gazu

Opublikowano

dzieki. zamowilem przeplywke. o 2:30 mam juz ja miec. musze poszukac tych filtrow knechta bo boscha mam i jakies inne podrobki. mozesz mi powiedziec ile orginalna przeplywka boscha kosztuje w polsce?[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 12:29_________________________________________________nie "knock sensor " tylko "kick down sensor" pod pedalem gazu

tak myslalem o kick napisalem knock:)

nie ma tego czujnika w manualu

w Polsce przeplywka bosch okolo 370 zl