Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Spadek mocy powyżej 120km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas przyspieszania po przekroczeniu 120km/h odczuwam nagły spadek mocy - samochód przestaje przyspieszać. Po zatrzymaniu, zgaszeniu silnika i ponownym zapaleniu jest normalnie do osiągnięcia podobnej prędkości. Komputer pokazuje, że turbina przeładowuje, mechanik rozebrał turbinę, wyczyścił kierownicę, wymienił elektrozawór podciśnienia, jakiś czujnik i nadal dzieje się to samo.

Poradźcie mi coś.

Opublikowano

zrob logi i wrzuc na forum koledzy obejrza i wyjdzie czemu tak sie dzieje

Opublikowano

Miałem ten sam ból .. jak jechałem 100 -110 km/h było ok po jakimś czasie jakby turbina sie odlanczała i robił sie mół bagienny... Zmieniłem turbine na nówke sztuke i jest od tamtej pory wszystko dobrze .

Poszukaj na forum bo ten temat przewijał sie juz parokrotnie :th:

Opublikowano

Na 99% masz zapieczone kierownice w turbosprężąrce to bardzo częsta usterka w AFN-ach i turbo przeładowuje. Zrób log dynamiczny kanału 11 na 4 biegu w zakresie od 1500 do 4000 obr/min z gazem wciśniętym do dech.

Opublikowano

Na 99% masz zapieczone kierownice w turbosprężąrce to bardzo częsta usterka w AFN-ach i turbo przeładowuje. Zrób log dynamiczny kanału 11 na 4 biegu w zakresie od 1500 do 4000 obr/min z gazem wciśniętym do dech.

lub najczęściej co jest powodem to zawór N75 - było o tym sporo tematów
Opublikowano

To jak wszyscy wróżą to ja też ;) . Moja wersja jest taka - mechanik wziął tester zobaczył błąd 575, i zrobił jak wyżej. Ale pech chciał że turbina nie przeładowuje, tylko ciśnienie jest za niskie co daje także błąd 575 ale może mechanik ma zaćme i nie doczytał. :decayed:

Opublikowano

ku.... !!! a gdzie logi dynamiczne ... ??? [to nie portal www.wrozka.pl]

bez tego to ja proponuje wymiane silnika na nowy wraz z osprzetem,wiazka i ECU [co by miec pewnosc] oczywiscie wszystko zakupione w ASO ... :naughty:

napewno pomoze .... :tongue4:

Opublikowano

spanky ja juz stracilem "entuzjam" do pisania przy takich postach "zrobic logi"

powinno byc w regulaminie ze warunkiem prób diagnoz po wstawieniu posta typu "słabo jedzie co to", jest wrzucenie logow i tak wczesniej czy pozniej sie do tego sprowadza. ew. wszelkie gdybania typu moze Nxxx taki albo siaki, kierownice, dziury itp. zabronic, pod grozba ostrzezenia :decayed: ), watki by sie troche odchudziły a forum byłoby przejrzystsze i naprawiający może sie ustrzec przed stratą kasy i czasu.

oczywiscie dotyczyłoby przypadku pojazdow i przypadków w ktorych logi sa mozliwe i celowe.

dla oczekujacych wróżb i lubiących wrózyc ;) w FAQ wrzuciłoby się numery telewróżek i kilka adresow www :polew::D:tongue4:

oczywiscie panowie wrozacy bez urazy sam od czasu do czasu staram sie wrozyc w ramach skromnego doswiadczenia ale im wiecej zagłebiam się w lekturę forum tym bardziej dochodze do wniosku ze szkoda klawiatury na tym etapie.