Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Rwąca rzeka w zbiorniczku wyrównawczym wspomagania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wymieniona pompa na nową ori, wymieniony płyn ori + po 2 tyg jazdy ponowna wymiana płynu profilaktycznie. Pojeździłem ok 6 miesięcy - wspomaganie działało super, cichutko i lekko. Zrobiło się ciepło, po szybkiej jeżdzie autostradowej przy kręceniu kierownicą pompa buczy, zresztą w zbiorniczku wspomagania jest rwąca rzeka - sprawdziłem w innym audi, akurat A6 a tam płyn praktycznie ani drgnie w zbiorniczku. O co chodzi ??

Jak lokalnie sie jeździ pompa nie buczy, wszystko idealnie, jak tylko sie pojedzie kilka minut szybciej, na trasie, po dojechaniu na miejsce i parkowaniu pompa buczy :(

Opublikowano

A pieni się przy tym płyn ?

Opublikowano

pompa wspomagania padła lub maglownica jest nieszczelna i dostaje się powietrze :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Płyn sie nie pieni, w sumie jest czysty ale ma zabarwienie lekko brązowawe.

Opublikowano

w zbiorniczku jest filierek taka siatka jak jest dziurawa lub jest zle włożony to płyn zasuwa jak wodospad odessij płyn tak żebyś widział setka i sprawdź czy wszystko z nia jest ok

Opublikowano
  • Autor

Płynu było min, dolałem na max i wszystko jest ok, poza tym że tak przepływa ten płyn szybko, sprawdzę co z tą siatką, pozdro...

Opublikowano

Wymien zbiorniczek płynu wspomagania na nowy, w sprawnym zbiorniczku płyn praktycznie nie wynokuje zadnych ruchów nawet podczas kręcenia kierownicą powinno byc tam spokojnie. Ja dziś wymieniłem i wszystko wrociło do normy wspomaganie działa cichutko :wink4:

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam! Dzisiaj wymieniłem płyn wspomagania i tak jak w pierwszym poście dwie fontanny w zbiorniczku. Sitko wydawało się, że jest ok. Nie ma dziury i siedzi sztywno na swoim miejscu. Czy to tak może ma być? Pompa po wymianie płynu już nie buczy i wspomaganie działa dobrze.

Opublikowano

ja na twoim miejscu wymienił bym zbiorniczek płynu...u mnie było to samo tylko że płyn chodził w zbiorniczku jak rzeka....co sie okazało ze zbiorniczk pekł jakiś wewnątrz plastik który dostał siedo pompy ta zaczeła świszczeć..kiedy wyciągnąłem pompę wyczyściłem zalałem nowy płyn pompa przestałamświszczeć ale rzeka rwąca w zbiorniczku dalej...no i cóż wymieniłem na nowy koszt ori to 100zł i jest spokój jak makiem zasiał Pozdrawiam