Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Działalność budowalna czy u was tez widać przestój??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Polsce nie będzie dobrze aż do 4-ego rozbioru :cool1: :gwizdanie:

Opublikowano

Nie wiem czy o takie info Ci chodzi, ale:

Dwóch ziomków rok temu postanowiło pójść na Swoje i otworzyli własną działalność. Że robili w branży jakiś czas to i znajomości mieli i roboty co nie miara - ledwo wyrabiali... Głownie mieszkania, wykończeniówka, ale też lokale użytkowe, domy itp. W tym roku przed świętami WielkiejNocy blisko dwa miesiące siedzieli w domu bo roboty nie było...

Opublikowano

Ci którzy mają fach w ręku to zawsze robotę znajdą

mój znajomy ( razem z nim 5 osóB) robi remonty i sporą kasę kasuje za remont mieszkania np. 50m bierze od 20tys. za samą robociznę a zleceń ma tyle, że podczas pracy musi wyłączać telefon.

ogólnie robi na najwyższych materiałach a np. do castoramy czy innych tych podobnych marketach kupuje tylko rękawiczki i wiadra.. szkoli swoich pracowników wysyła ich na szkolenia itd.

sam kiedyś powiedział " miałem propozycje kilkuletniego kontraktu u dewelopera ale kazał nam robić tanimi materiałami i niskim standartem więc mu podziękowałem"

najgorsi są ci którzy zrobią od podstaw remont mieszkania 50m za 3-5tys :blink:

Opublikowano

tak jak już pisałem nie wszędzie są układy ale już kilka razy próbowałem startować do przetargu i przetarg był ułożony pod konkretna firmę i chociaż bym co robił nie miałem możliwości spełnić wymagań i od razu wiedziałem która firma wygra

...bo takie przetargi pisane są pod duże firmy,które stać na duże łapówy,nie wystarczy nie zaleganie w zusach,skarbówce,czy referencjach z kilku robót publicznych.Trzeba wykazać ogromny przerób roczny i ubezpieczenie,rzędu 500tyś do nawet 2milionów złotych na robotę za 200-300tyś.

Nie trzeba dodawać,że zysk z takiej roboty jest ogromny sięga nawet 50-60% całego zamówienia....

Jeśli chodzi o zastój,to w mojej okolicy go nie widać,robota pod indywidualnych jest,ale stawki nie są oszałamiające i ponad średnią za bardzo nie wyskoczysz...

Opublikowano

pracuję w jednej z większych firm budowlanych w polsce i to co się dzieje przy przetargach i to nie malutkich tylko naprawdę za spore sumy, to nawet sobie nie zdajecie sprawy :wink4: póki sa takie a nie inne rządy, ludzie znają ludzi, lubią się szybko dorabiać, to ta mentalność się nie zmieni, 70% wygrywanych robót jest ustawiana pod konkretną firmę, gdzie mniej więcej są pewne zyski, 30% to utopione pieniądze przez generalnych wykonawców tylko po to by mieć releferencje na rynku, lub są spoza polski i próbują się wbić, schodząc poniżej opłacalności.

pzdr.

Opublikowano

dokładnie u nas ręka rękę myje... mieszkam w małej miejscowości, był przetarg na generalny remont drogi odcinek około 5km, wygrała firma z mojej miejscowości, wartość robót ponad 6mln zł, która doświadczenia nie ma w budowie dróg, przedtem robili kanalizacje, bruki, parkingi, drogi osiedlowe z kostki brukowej, robotę zepsuli, po zimie pokazało się sporo "naturalnych" progów zwalniających, każdy przeklina... a teraz najlepsze około dwa tygodnie po przetargu, właściciel firmy wiózł swoim autem syna wójta do ślubu...i powiedzcie mi, że ten przetarg nie był ustawiony...?

Opublikowano

Z tego co obserwuję to w Polsce nie jest jeszcze tak źle, źle już było i u mnie widzę że powoli się podnosi rynek, ale i tak nie jest jeszcze to co było kiedyś. Teraz koleżanka wróciła z Irlandii bo jest tam kicha i kasa podobna co w Polsce obecnie. Pracę znalazła bez większych problemów (za niższą stawkę ale w rezultacie wychodzi to samo co w Irlandii).

Wierzę że w tym roku będzie się wszytko stabilizować, a w 2012 wróci wszytko do normy.

Opublikowano

Z tego co obserwuję to w Polsce nie jest jeszcze tak źle, źle już było i u mnie widzę że powoli się podnosi rynek, ale i tak nie jest jeszcze to co było kiedyś. Teraz koleżanka wróciła z Irlandii bo jest tam kicha i kasa podobna co w Polsce obecnie. Pracę znalazła bez większych problemów (za niższą stawkę ale w rezultacie wychodzi to samo co w Irlandii).

podziwiam twój optymizm ale nie bardzo tak to widzę jak się skończą dotacje unijne (chodzi tu o dotacje dla nowych krajów członkowskich) a będą się kończyć 2012r to u nas będzie druga Grecja ale obym się mylił :confused4:

Wierzę że w tym roku będzie się wszytko stabilizować, a w 2012 wróci wszytko do normy.

Opublikowano
  • Autor

Jak skończą sie dotacje to skończą sie nowe firmy zakąłdane na rok, tylko po to by złapać kase, a wtedy skończy sie ilosc pseudo wykonawców wszystkiego za psie pieniądze...

Opublikowano

Pracuje w drogownictwie i przestojów nie widać póki co. Ale po 2013 będzie bida z nędzą bo dopłaty Unijne się kończą :thumbdown:

Szał budowlany się skończył ale krzywdy nie ma