Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Audi A4 B6 1.9 TDI Delfinek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Oto nadszedł ten dzień, ta chwila, i kupiłem sobie moje ukochane cacuszku, czyli audiczkę b6. Przywieziona na kołach z zagranicy. Kupiłem ją w salonie. Bezwypadkowa, oryginalny przebieg, tj. 189 tys, gdy ją kupowałem. Dostałem całe papiery, książkę serwisową, wszystko co było robione. Oto fotki jak było przedtem i co zmieniłem, (narazie tylko oponki na lato i felgi z audika). Silnik na pompowtryskach 1.9 TDI, 96 KW 131 KM

cb97b1cb6b5b7227.jpg

d5681a5b70d1d49d.jpg

54faae2dd5eb9d3c.jpg

db8db63ddf4f29f2.jpg

61060e479502f500.jpg

b7a5fa200f626ea7gen.jpg

ede7ca61ae7888fa.jpg

WYPOSAŻENIE:

- lakier Dolphin Gray Metallic LX7Z

- kierownica skórzana (3-ramienna)

- listwy dekoracyjne rybia łuska

- pakiecik chrom

- 2x elektryczne szyby (przednie, tylne korbki)

- elektryczne lusterka

- klimatronik 2-strefowy

- w.g mnie połowa pakietu oświetlenia, tj. część rzeczy podświetlona, np. popielniczka przednia, podłokietnik, etc, ale np. nogi już nie i tych diód do góry koło szyberdachu też nie mam

- szyberdach elektryczny

- nagłośnienie Audi Sound System (9 głośników + subwoofer)

- kontrola trakcji ESP (ABS, EBV, ASR, EDS)

- podłokietnik (przód i tył)

- FIS i możliwość zmiany różnych opcji w manetce

- domykanie szyb, szyberdachu z pilota

- regulowana kierownica

- halogeny

- fabryczny odpinany hak

ZMIANY

- zmiana felg z 15' na 16' - opony ZIMOWE - Pirelli (nowe) (już zrobione) te ramienne na zdjęciach to lato, a te prawie pełne na zimę sobie zostawiłem

- wymiana klocków hamulcowych, tył, przód, a przy tym albo chromowanie zacisków, albo malowanie na taki kolor podobny do koloru auta

[br]Dopisany: 20 Maj 2011, 17:19_________________________________________________cb97b1cb6b5b7227.html[/img][br]Dopisany: 20 Maj 2011, 17:34_________________________________________________Dziś wymieniłem przednie klocki hamulcowe na klocki z firmy TRW, narazie bede je przez 200 km docierał.Tylne też zakupiłem, ale tył był jeszcze dobry, więc niech leżą i czekają na wymianę :)

Opublikowano

ładna sztuka, kiera trójramienna we wnętrzu i chromy na zewnątrz dają efekt :good:

Opublikowano
  • Autor

Mnie tymbardziej się podoba. Panowie dziś mój mechanik (osobiście b.dobry kolega) zmartwił mnie. Do wymiany olej mam. Powiedział, że skoro nie wymieniałem juz 30 tys, to dowalił mi, żebym w ogóle już nie wymieniał, będziemy go łyżką ze silnika zdrapywać. Tymbardziej że tam pompowytryki są. Więc odrazu wymienie chociaż olej i filtr oleju, bo szykowałem się na przegląd i wymiany: filtra kabinowego, powietrza, oleju, paliwa, oleju w silniku, oleju w skrzyni biegów, płynu do wspomagania na jesień przed zimą. Więc teraz z braku pieniążków aż tylu(bo nie są to tanie rzeczy, bo kolega wyliczył je na ok 800zł) wymienie odrazu olej chociaż bo nad morze chce w sierpniu gnać :) Mam nadzieję, że mnie nie zjedziecie panowie za bardzo za ten olej. Wiem, że to przeginka. A olej to: Castrol 5W30 pełny syntetyk o tych parametrach volkswagenowskich, bodajże 507.00 czy jakoś tak.

ładna sztuka, kiera trójramienna we wnętrzu i chromy na zewnątrz dają efekt :good:

Mnie też się podoba w środku. Naprawde auto zadbane. Jak chcecie mogę wrzucić więcej fotek. No i dla mnie fajna wersja do rezania :)

Pozdrówka panowie

Opublikowano

u niemca pewnie jeździł na longlifie i wtedy masz przeglady co 30 tys

ale raczej stosuj sie do wymiany tradycyjnie w tym modelu co 15 tysi (lub raz w roku)

co do oleju jeżeli jeszcze nie kupiłeś to polecam

MOTUL Motul Specific VW 505.01 - 505.02 - 505.00 5w-40

większość forumowiczów na tym śmiga

ja ostatnio kupiłem od tego allegrowicz

http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=12038671

razem w filtrem MANNA

powodzenia

Opublikowano
  • Autor

Mechanik mój polecał mi jeszcze Mobila, ale wierzę, że ten motul tez się sprawdzi, a filter i tak zalożył bym manowski, bo kolega mówił, że najlepsze są te filtry właśnie. Dziekuje za radę! Koledzy mam problemiki malutkie, techniczne z moją Niunią :P Otóż:

- przy dodaniu gazu, znacznym zwiększeniu prędkości zaczyna mi trzeszczeć ta obudowa od biegów, ale gdy bieg docisne to jest ok... poradzicie coś na to? zastanawiałem się, żeby wziąć i silikonem może bezbarwnym coś zrobić, ale nie wiem jak sie do tego zabrać

- myślałem, że mam spaloną żarówkę od schowka pasażera, ale sprawdziłem i jest ok. Kolega, mechanik powiedział, że brak jest do niej instalacji. I pytanie do Was: czy to możliwe? A może jakiś niemiec próbował wymienic tam żarówke, odpiął ją i kabel wpadł tam do środka poprostu. Co o tym myślicie?

- chciałem zrobić podświetlenie nawiewów. Wiem są na forum w dziale zrób to sam. Przeglądałem i widziałem jak. Powiedzcie i doradźcie tylko, bo mechanik mowił, że lepiej w samowolke sie nie bawić, bo to własna instalacja i niech sie coś stanie, tzn. dojdzie do zwarcia i problemy. Czy naprawdę tak łatwo do tego może dojść jesli zrobi to fachowiec, czyt. mechanik?[br]Dopisany: 23 Lipiec 2011, 00:14_________________________________________________I jeszcze jedno pytanko do Ciebie kolego heretic. Bo niby na 5w30 jeździla moja niunia. Czy nic sie nie stane jak wleje 5w40 i dlaczego akurat tego mi polecasz?

Opublikowano

Ładne Audi, daj foty wnętrza, oby służyła jak najlepiej :).

W sprawie oleju i filtrów napisz do Kolegi Dzik, jest naprawdę zaufanym i dobrym sprzedawcą.

Z tą obudową na biegi, trzyma się na 4 zatrzaskach, wystarczy ją energicznie pociągnąć do góry i możesz spróbować popsikać w te miejsca gdzie Ci "skrzypi".

O instalacje podświetlanych kratek nawiewów nic się nie martw, jak wszystko ładnie się podłączy nie będzie żadnego problemu, masa osób to robiła już na forum i raczej nie mieli z tym żadnych kłopotów.

W sprawie oleju, zajrzyj do tego tematu: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=15435.0 wszystko ładnie opisane, a jak coś nie będziesz wiedział to zapytaj forumowiczów, chociaż jestem przekonany w 99%, że na Twoje pytania padło dużo wyczerpujących odpowiedzi, więc użyj szukajki :good:.

Pozdrawiam :).

Opublikowano
  • Autor

Dziekuję Marcinku za Twoją odpowiedź na moje pytania :) Będę szukać jak coś... :) Pozdrawiam! Gdy będę rezać dam znać. Zdjęcia ze środka wrzucę może jeszcze dziś, bo będę czyścić niunię moja bo dziś sobota :)

Opublikowano

- chciałem zrobić podświetlenie nawiewów. Wiem są na forum w dziale zrób to sam. Przeglądałem i widziałem jak. Powiedzcie i doradźcie tylko, bo mechanik mowił, że lepiej w samowolke sie nie bawić, bo to własna instalacja i niech sie coś stanie, tzn. dojdzie do zwarcia i problemy. Czy naprawdę tak łatwo do tego może dojść jesli zrobi to fachowiec, czyt. mechanik?

:polew: :polew:

To dobry mechanik :D No bo jak mu dasz to jeszcze przecież dostanie grosza to się nie dziw, że chce żebyś mu dał. Jak tylko masz jakieś podstawowe umiejętności w elektronice to żadnych problemów nie ma :heat:

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj po myciu mojej Niuni zrobiłem jej małą sesję :) I wrzucam tak jak prosiliście wcześniej fotki wnętrza

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpga10.jpgimage.jpg20110723318.jpg

Opublikowano

jest pięknie :good:

Opublikowano

sedan :good: ale dopisz do planow gleba bo stoi jak allroad :gwizdanie: