MlodyBocek Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 kupilem nowy akumulator w kwietniu bosch s3 70Ah wszystko jest ok napiecie trzyma, rano napiecie ok 12.6-12.8 zalezy od temperatury zewnetrznej, ostatnio byłem u znajomego mechanika wymienic wisco podpiołem trster do aku. ku naszemu zdziwieniu tester pokazał bład nie chciał przetestować akumulatora. Nie wiem czy przez to ze było auto podpięte do aku. czy jest felerny ? Ale napiecie trzyma co dzień pali bez problemu, Co o tym myślicie ?
mgas Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Jak akumulator miał by przerwe,spięcie, to na zdrowy rozum nie zakrecil by dieslem.
MlodyBocek Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Opublikowano 25 Maja 2011 Wieczorem o 22:00 temperatura 12*C napięcie 12.88 rano bez otwierania auta (bez poboru mocy) tyllko alarm całą noc godzina 5:00 tem. 8*C napięcie 12.82 to chyba akumulator dobry ? to co tester zje... czy to ze był test przeprowadzony na zapiętych klemach ? Co o tym mam myśleć ?
zdzis Opublikowano 25 Maja 2011 Opublikowano 25 Maja 2011 Powtórz test, jeśli nawet coś wyjdzie lipnie to i tak aku nie podlega gwarancji z tego względu raczej.
Rekomendowane odpowiedzi