Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z kontrolką od układu hamulcowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z kontrolka od układu hamulcowego. Mianowicie jak jade na dziurach i troszke mocniej mna zatrzęsie to zaczyna ona migać. Miga mniej więcej 4 razy po czym gaśnie i zapala się znów jak wjade na wieksze dziury. Sprawdzałem ilość płynu w zbiorniku i się zgadza, wiec dalej nie wiem co moze być przyczyną tego problemu. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam,

Romanek88

Opublikowano

A może włącznik hamulca ręcznego jest juz wyrobiony i zalańcz się na dzurach.

Opublikowano
  • Autor

Tylko ze jak by był czujnik od ręcznego wyrobiony to chyba paliła by sie kontrolka od recznego z literka "P" w kółku a mi zapala się większa z "!" w kółku. Chyba ze się mylę...Ma ktoś jeszcze dalej jakieś pomysły??

Opublikowano

moze gdzies kabel przetarty i zwiera do masy na dolach i stad ten efekt, skoro ilosc plynu jest ok.

pzdr.

Opublikowano
  • Autor

No nic bede dalej szukal problemu i jak znajde dam znac co to bylo przyczyna migania kontrolki.

Pozdrawiam,

romanek88

Opublikowano

witam, a ja mam nieco inne pytanie, czy jest mozliwosc wylaczenia calkiem kontrolki od absu w sposob inny niz poprzez jej bezposrednie wylaczenie/odlaczenie/zgaszenie zarowki w liczniku? kupilem auto z niedzialajacym absem (co bylo dobra karta przetargowa) i prawdopodobnie abs cos sygnalizowal wiec zeby sprzedac auto handlarz pewnie wylaczyl sygnalizacje absu

Opublikowano

witam, a ja mam nieco inne pytanie, czy jest mozliwosc wylaczenia calkiem kontrolki od absu w sposob inny niz poprzez jej bezposrednie wylaczenie/odlaczenie/zgaszenie zarowki w liczniku? kupilem auto z niedzialajacym absem (co bylo dobra karta przetargowa) i prawdopodobnie abs cos sygnalizowal wiec zeby sprzedac auto handlarz pewnie wylaczyl sygnalizacje absu

raczej nie wyłaczysz tylko wyciągnięcie żarówki. A tak w ogóle to zdiagnozuj bo mimo wszystko ten ABS sie przydaje więc dobrze było by żeby działał a wtedy kontrolka też sie palić nie będzie

Opublikowano

abs nie dziala, zauwazylem to na jezdzie probnej kiedy depnalem mocno po pedale, a w serwisie komp nie chcial sie polaczyc w ogole z modulem abs, obstawiam ze padl sterownik + ktos wyjal zarowki, dodam ze kontrolka nie zapala sie nawet po przekreceniu kluczyka w stacyjce kiedy jest test

Opublikowano

abs nie dziala, zauwazylem to na jezdzie probnej kiedy depnalem mocno po pedale, a w serwisie komp nie chcial sie polaczyc w ogole z modulem abs, obstawiam ze padl sterownik + ktos wyjal zarowki, dodam ze kontrolka nie zapala sie nawet po przekreceniu kluczyka w stacyjce kiedy jest test

ahaaa bo zrozumiałem że nie działa a denerwuje Cie kontrolka. Tak czy inaczej raczej sie nieda wyłączyć samej kontrolki wiec raczej jest spalona albo wyjęta żarówka. No a ABSem bym sie zajął na Twoim miejscu bo nie raz mi uratował dupsko :wink4:

Opublikowano

mam pytanie co do licznika, czy trzeba demontowac wszystko co jest w okol niego, czy wystarczy zdjac ten plastik gorny kolumny kierowniczej i odkrecic 2 torxy ktore on przykrywa?

Opublikowano

zdejmujesz tylko ten wąski plastik nad kolumną przy liczniku i 2 śrubki odkręcasz. opuść max kierownice i pociąg do siebie i wychodzi jak złoto :decayed:

Opublikowano

dzieki bardzo mam nadzieje ze jak sie za to wezme to rzeczywiscie wszystko pojdzie jak zloto:)

Opublikowano

Mam pytanie czy jest możliwość wyłączenia czujnika hamulców wyświetlanego na FISie poprzez VAG?? Bardzo proszę o pomoc

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam po tak dlugim czasie doszedlem do tego co to jest:) Przyczyna byl alternator ktory mial za male ladowanie i przy wiekszym wstrzasie wariowaly kontrolki. Teraz zrobilem alternator i jak by reka odjol.

Pozdrawiam

romanek88