Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Nieszczelny wąż podciśnienia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś wyciekł mi płyn od wspomagania praktycznie do zera, aż pompa zaczęła wyć. Autko sprowadzane z Niemiec i ktoś zalał czerwony płyn.

Wykręciłem wąż podciśnienia i założyłem uszczelki bo tam był wyciek. Wyczyściłem układ z starego płynu (śmierdział i był aż brązowy)

Później okazało się że wyciek faktycznie jest z węża podciśnienia ale na łączeniu tej części metalowej i gumowego węża.

Kapie z niego tyci tyci(przy dość sporym obciążeniu pompy), więc postanowiłem użyć zacisku i go ścisnąć na max.

Moje pytanie jest następujące - czy zostawić to w ten sposób czy zmienić wąż ? Jak do tej pory nie widzę wycieku, układ się odpowietrzył.

zdjęcie węża

beztytuuoxr.th.jpg

obejma której użyłem

obejmatorros812374k.th.jpg

[br]Dopisany: 26 Maj 2011, 21:38_________________________________________________No i stało się. Wczoraj przegoniłem autko, co miało bardzo zły skutek. Brak wspomagania, a co dziwne pompa nie skrzypi.

Kierownica chodzi jak w kamazie, pod maską wszystko zarzygane płynem, oczywiście sahara w zbiorniczku.

Dziś zaczynam oględziny. Nie widzę ewidentnego uszkodzenia wężą, ale może uda mi się kupić owy wąż i zamontować.

Opublikowano

Kolego tak jest duże ciśnienie to taka opaska nie wystarczy. Albo kupić nowy/używany wąż albo pytać w sklepach z hydrauliką siłową czy zakuwają węże ciśnieniowe wtedy dadzą nową końcówkę i za prasie zacisną i święte...

Opublikowano
  • Autor

Kolego tak jest duże ciśnienie to taka opaska nie wystarczy. Albo kupić nowy/używany wąż albo pytać w sklepach z hydrauliką siłową czy zakuwają węże ciśnieniowe wtedy dadzą nową końcówkę i za prasie zacisną i święte...

Racja, dlatego też szukam węża, a co do awarii to źle przykręciłem węża do pompy i strzeliło. Dziś poprawiłem robotę i przymiarka do wymiany...
Opublikowano

wymień wąż na ori ,używany ale ori :good:,