Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Moj czarny AFNik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich użytkowników, całkiem niedawno stałem sie posiadaczem mojej niunki dokładniej mówiąc to

A4 z 98r diesel 1.9TDi seria 110KM, w moim ulubionym czarnym kolorze no i wymarzonym quattro. :dance:

Jestem b. zadowolony z autka, zafundowałem mu mała kuracje na początek czyli filtry, oleum, rozrząd no i dbam jak mogę :>

Co do wyposażenia nie będę sie rozpisywał, wszystko widać na zdjęciach, jeszcze z jesieni, ale jak znajdę chwile wrzucę nowe i będę uaktualniał :)

Z "dodatkowego" niekoniecznie seryjnego wyposażenia jest komplet gwintowanego zawieszenia KONI w który zainwestował poprzedni właściciel, sprawdza sie wyśmienicie na naszych drogach, bo jest z regulacją tłumienia, następnie felgi RH 17" te juz słabiej nadają sie na nasze drogi, boje sie że szybko mogą sie z nich zrobić kwadraty :angry: Bardzo zadowolony jestem z foteli, dla mnie bomba oraz z dzielonej/kładzionej tylniej kanapy. Duże zaskoczenie i zadowolenie dla mnie jest odczepiany hak holowniczy.

Jeżeli chodzi o serducho to przebieg ~190tys, do normalnego poruszanie jest jak najbardziej oki, choć czuć że quattro "jedzie z nami" i przyda sie na pewno mały doping w przyszłości :evil:

Niestety aby móc sie jako tako poruszać aktualnie podniosłem trochę autko, A tak sie prezentuje jeszcze z gleba :

a1wx9.th.jpga4mz6.th.jpga3sx7.th.jpga2uw8.th.jpg

a6eh4.th.jpga5au1.th.jpga44pq8.th.jpga8pp9.th.jpg

a7zp3.th.jpga9zd3.th.jpgw3lw7.th.jpgw2hj4.th.jpg

w1uc9.th.jpgw5ee2.th.jpgw4nh1.th.jpgzawias2oe0.th.jpg

zawias1jz4.th.jpg

UPDATE1: Łatwo nie było ale ori RS4 bumper jest juz na swoim miejscu :dance:

rs41.jpgrs42.jpgrs43.jpg

rs44.jpgrs45.jpgrs46.jpg

UPDATE2: Kolejna ważna zmiana w autku to nowe zespolone lampy, znacząco odmłodziły A4ke, nie było większych problemów przy montażu, przy okazji na swoje miejsce powędrowały halogeny niestety nie ori RS4, a soczewkowe hella, ale i tak pasują i dobrze świeca :>

l2.jpgl1.jpgl4.jpgl3.jpg

l5.jpglz5.jpglz2.jpglz1.jpg

lz4.jpglz3.jpglz6.jpglz7.jpg

Opublikowano

jesli to orginalny zderzak od rs4 to nie obejdzie sie bez ciecia ( i to sporego chyba ) z tego co wiem bo jest szerszy niz zwykly z a4/s4

dobrze ze dales duzo fotek, przyjemnie ze AFN`ik

felgi takie same ma spedyt

z tym rozmiarem 17" to nie przesadzaj .... tutaj niektorzy w b5 maja 19" i jezdza spokojnie

17" to wlasnie rozsadny kompromis miedzy komfortem a wygladem

ladnie siedzi na tym gwincie

a no i duzy + ze odpycha sie z czterech łapek

co planujesz w niej robic i w jakiej kolejnosci ?

Opublikowano

Bardzo ładny AFN :th:

Autko czyste i w słusznym kolorze :thumbup:

Grill tez pasuje , ale od S4 lub RS4 bedzie bardziej odpowiedni :> Sciemnij delikatnie szybki , lampki tył dymione takie jak ma keżor lub LEDy czarne i na przodzie czarne FK i będzie bajka :thumbup::kox:

Zderzaczek , który kupiłeś będzie wymagał rezanka bo RS4 ma inne błotniki i zderzak jest szerszy :)

Co do haka jeśli pojawisz sie na spocie warszawskim weźmiesz go ze sobą ? musze cos takiego przymierzyć do siebie :notworthy:

4ypztsmem7.jpg

Szata , ktora pasuje idealnie do czarnego sedana :th:

Opublikowano

No przyjemna maszynka musze przyznac, i bardzo dobry podklad do dalszych modyfiacji, felgi 17 jak najbardziej sluszne, jak zreszta pisal Nowak_zg, no i jak dla mnie atuty, przedewszystkim :quattro:, zajeb... silniczek, piekna gleba, no i kolor... opisuj zmiany na bierzaco, i wklejaj foty...Powodzenia :th:

Opublikowano

Fajny kolor :a4fan:

Felgi świetne, wiem co piszę bo mam takie same :) nie martw się, jak będziesz uważał to nie zrobią się kwadratowe.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje za miłe słowa :embarrassed: Byłem świadomy ze nie obędzie sie bez rzeźbienia ze zderzakiem, niestety nie mam zdjęć z tego etapu, mogę jedynie powiedzieć że dopasowanie polegało na ponacinaniu u góry zderzaka po bokach, przygotowaniu wzmocnienia i usztywnieniu tego (żywica, szpachelka) Musze przyznać ze wyszło to całkiem całkiem :) całkiem inaczej teraz prezentuje sie autko. Jeżeli chodzi o dalsze modyfikacje to aktualnie montuje nowe lampy zespolone, to zakończy póki co modyfikacje na zewnątrz. W planach jest zabranie sie za środek czyli car-audio, myślę aby wkomponować na przód jakieś fajnie grające 16 no i zrobić całą instalacje pod wzmacniacz. Radyjko już zmieniłem bo w starym przestało działać pokrętło reg. głośności, zmieniłem na Alpine 3871RR z ładniusim czerwonym podświetleniem.

radyjkovm4.th.jpg

Opublikowano

zdeś podejrzewam że niejest od RS4 tylko S4 bo takie też widziałem bo od RS jak koledy pisali jest szerszy i niedał by sie wmontować w seryjny samochód,

a z wyglądem to może w tym kierunku jak fotke umieścił kolega raggaman

grile też mi bardziej pasuje tu z kułeczkami ale RS4 . . .ale i tak jest fajnie

:audi::a4fan::quattro: SUPER pogratulować

a jeszcze pytanko co do haka ja własnie szukam haka do siebie takiego czy masz oryginał westfalia jakie masz numerki na nim . . . . bo umnie została tylko belka po nim i instalacje mam :decayed:

Opublikowano

LuCaS_gr44 jest to zderzak z rs4 ! z s4 jest calkiem inny i pasuje bez rezania a tutaj digit nawet pisal ze go przyrezal i wszedl ;)

zreszta nawet widac ze 100metrow ze to zderzak od rs`a

digit montuj 16cm glosniki ... nie bedziesz zalowac ;)

jest mega roznica jesli podepniesz to pod wzmak ;)

napisz jakas mniej wiecej specyfikacje car audio tego co chcesz zrobic

Opublikowano

kolego super wyszedł ci ten zderzk :shocked: sam sie tym zozprawiłeś czy korzystałeś z pomocy jakiegoś fachowca?? teraz a4 prezentuje się pięknie :thumbup:

Opublikowano
  • Autor

zderzak dopasowywałem sam ze znajomym który ma doświadczenie z żywicą bo ja dopiero zaczynam, wbrew pozorom nie było to trudne, a efekt jest taki jak widać :>

a każdy blachar/lakiernik który wie jak używać żywicy da sobie z tym rade.

W weekend pracowałem porządnie i na miejscu są już lampy zespolone - auto bez porównania lepiej wygląda, znacznie "odmłodniało" no i w końcu coś widać w nocy :>

Najwięcej czasu straciłem chyba z ori wtyczkami, ale w końcu sie poddały, narazie zostały H7, pewnie niedługo zainwestuje w xzenona :kox:

Co do car audio nie planuje dużych inwestycji :) Przód to tak jak pisałem chce wpasować 16 np PowerBass, na tylniej półce grają jakieś pionery 3-drożne :kox: to może dał bym je w tylne boczki, bo tam na półce mimo że są solidnie zamocowane to całość hałasuje tylko, choć gra nie najgorzej, ale i tak wolał bym chyba ori głośniki audi. Do tego pasowało by jeszcze upchnąć w bagażniku np. jeden 25cm sub, ale to zobaczymy, nie chciał bym ograniczać przestrzeni, może jakaś zabudowa w którejś wnęce po boku tylko że nie ma tam dużo miejsca a przydała by sie tak z 20L objętości

Opublikowano

Digit, no piekne autko i ladnie zaczynasz rezac.

Zastanawia mnie chlodnica oleju z przodu.

Bo ja takowej nie mam, a jak sie nei myle jest ona od wspomagania tak?

Chyba takowych seryjnie nie montowali w tych silnikach.

PS

Przeczytaj Prywatne Wiadomosci