vw19tdi Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 Witajcie, Zakupiłem kabelek Viaken'a KKL USB OBD2. Zainstalowałem sterowniki, w internecie znalazłem kilka wersji VAGÓW czyli: 208, 311.2 i 409.1. Po włączeniu wersji 208 kabelek łączy się, lecz jest bardzo ubogi w funkcje. Po włączeniu wersji 311.2 i 409.1 i robienu testu program automatyczne się wyłącza. W menadżerze mam ustawione na COM2 i taki też naciskam w testowaniu. Oczywiście testy przeprowadzam przy włączonym zapłonie. Po wyjęciu kabelka z USB program nie wyłącza się lecz wykazuje normalne błędy o braku interfejsu a po włożeniu urządzeniu do USB i odłączeniu wtyczki OBD2 od auta program wyłącza się. Jaka może być przyczyna tego zjawiska? Proszę o pomoc, ponieważ przesiedziałem przy aucie już kilka godzin i jeszcze nie poradziłem sobie z tym problemem :/ EDIT:// System to Windows XP SP3
titka Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Witam. Wsparcie sprzedajacego - takie rzeczy tylko w erze . Na priw prosze to pogadamy. Pozdrawiam Titka.
przemik Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 Reszte zalatwiajcie przez PW. Dziekuje za uwage.
Rekomendowane odpowiedzi