mateusio88 Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 Witam. Może ktoś pomóc z wymianą czujnika temperatury płynu chłodzącego? Chodzi o to jak się najlepiej tam dostać, czy trzeba spuszczać wcześniej trochę płynu i czy nie zapowietrzy się układ po tej wymianie. Prosiłbym o jakąś instrukcję, bo chyba wymiana tego czujnika jest prosta.
dzik81 Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 Nic nie spuszczasz i układ się nie zapowietrzy, bo wąż, na którym jest czujnik skierowany jest do góry. Bardzo prosta sprawa: wyciągasz wtyczkę, wyciągasz czujnik, zakładasz nowy(na wcisk i pamiętaj o oringu uszczelniającym) i po sprawie. Dobra rada: rób to na zimnym silniku bo paluchy poparzysz Płynu wyleci w zalezności jak szybko zatkniesz waż czujnikiem(może ze 200ml max) rozumiem, że o czujnik G62 chodzi ten za głowicą :gwizdanie:
steve69 Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 ... Prosiłbym o jakąś instrukcję, bo chyba wymiana tego czujnika jest prosta. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=180758.msg2120060#msg2120060 -- Pozdrawiam. Sławek
mateusio88 Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Opublikowano 30 Maja 2011 Ooooo... właśnie o to mi chodziło, znalazłem kiedyś ten wątek ale nie mogłem go odnaleźć ponownie. Ale jest nowy z odpowiednim tytułem. Dzięki wielkie, jutro muszę to wymienić
Rekomendowane odpowiedzi