Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Pytanie dla posiadaczy ADR po 1998r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:.Chciałbym się dowiedzieć jak się sprawują nowsze silniki ADR-a po 1998r. na lpg

jakie instalacje polecacie i oczywiście jak ze spalaniem.Pzdr.

Opublikowano

spalanie 11-13, miałem modelowo 98 i tak właśnie paliła, jak się sprawują...to zależy jak dbasz, przelatałem ponad 100k w 2 lata na gazie i nic, oczywiście filtry co 10k, jest na forum gdzieś już wątek poruszający podobny temat

Opublikowano

Mam ADR'ka z 98 roku i zagazowany od 2 miechów, naturalnie sekwencja i firmy KME - i napiszę tak "100% zadowolenia" żadnej różnicy czy na gazie czy na benzynie, spalanie w mieście mam 13-14 litrów LPG ale miasteczko małe i skrzyżowania co 100 - 200 metrów.

Opublikowano

to i ja się wypowiem. Również mam ADR, na lpg praktycznie od nowości (podobno), instalka 2gen (nie sekwencja), pali 9-12l/100km. Szału z osiągami to to nie robi, ale nie narzekam. Na warunki studenckie (jak dla mnie) idealnie :good: dodam, że mam Avanta z 98 roku. Ten nowszy silnik już.

Opublikowano

to i ja się wypowiem. Również mam ADR, na lpg praktycznie od nowości (podobno), instalka 2gen (nie sekwencja), pali 9-12l/100km. Szału z osiągami to to nie robi, ale nie narzekam. Na warunki studenckie (jak dla mnie) idealnie :good: dodam, że mam Avanta z 98 roku. Ten nowszy silnik już.

13 lat na krokowym?

Opublikowano

no może nie 13, ale z 11 lat może już mieć. Jeździ bardzo dobrze, nie sprawia absolutnie żadnych problemów, nalatane już ma 200k. Wymieniałem ostatnio wszystkie graty praktycznie, reduktor itp. Błędów na VAGu - brak (związanych z silnikiem). :good:

Opublikowano

no może nie 13, ale z 11 lat może już mieć. Jeździ bardzo dobrze, nie sprawia absolutnie żadnych problemów, nalatane już ma 200k. Wymieniałem ostatnio wszystkie graty praktycznie, reduktor itp. Błędów na VAGu - brak (związanych z silnikiem). :good:

no to pieknie, dalej jezdzic i sie cieszyc :)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki panowie za opinie chyba się zdecyduję tylko jeszcze pytanko do pracy mam 4 km czy na tak krótkim odcinku zdąży przełączyć na gaz od czego to zależy.Pzdr.

Opublikowano

Dzięki panowie za opinie chyba się zdecyduję tylko jeszcze pytanko do pracy mam 4 km czy na tak krótkim odcinku zdąży przełączyć na gaz od czego to zależy.Pzdr.

zdazy

Opublikowano

zalezy to od temperatury silnika jaka ustawi Tobie gazownik przy ktorej przelaczac sie bedzie z Pb na Lpg, ja mam ustawione 30 stopni, dystans przelaczenia zalezy od temperatury na dworzu, wiadomo latem krotszy, zima dluzszy , zdazy spokojnie sie przelaczyc

Opublikowano

hmm... latem to sam przełączam po około 100m, ale zimą to nawet 2km potrafi zrobić na benzynie, żeby go nie zajeździć. Ja przełączam przy 35-40 ( ręcznie ), ale gaszę też na benzynie

Opublikowano

jak będziesz montował gaz ustaw na 30 stopni, wcześniej miałem na 60 stopni i w zimie byłą masakra praktycznie na benzynie jeździłem - krótkie trasy i nie zdążał się przełączyć, koleg z forum mi to zmienił i nawet w zimie było ok[br]Dopisany: 03 Czerwiec 2011, 16:41_________________________________________________z resztą jest sporo wątków o tym na forum tylko trzeba dobrze poszukać :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki koledzy za wyczerpującą odpowiedź.Pzdr.