look4me Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 Ubezpieczam samochód A4 3.0 TDI Quattro Tiptronic Sedan B7 produkcja 20.12.2004r. i wycenili go na: AXA - 37 tys. PZU - 44 tys. To chyba jakiś żart... takie auto w normalnym stanie za 55tyś ciężko jest kupić... Co można z tym zrobić? W przypadku szkody całkowitej albo kradzież będę musiał dołożyć 20tys. żeby kupić takie same...
hornet Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 PZU A6 3.0 TDI manual 2006 rok wyceniło na 68tys To złodzieje bo inaczej nie da się tego nazwać
BADU Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 avant 1.9 131kM 2003 na 30tyś mi wycenili w warcie
look4me Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Opublikowano 31 Maja 2011 Pytanie czy jak go doubezpieczę do faktycznej rynkowej kwoty to czy przy szkodzie lub kradzieży wiążącą kwotą będzie kwota na jaką go ubezpieczyłem czy znowu kwota z ich magicznej książki?
mgas Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 Kwota z ich magicznej wyceny, na dzień zdarzenia,bo wartość oszacowana w dniu zawarcia umowy,będzie rózna od wartosci w chwili szkody, nawet po tygodniu,to takie "zlodziejskie" praktyki naszych ubezpieczycieli.
BADU Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 dokładnie ,to są złodzieje i tak jakbedą mieli wypłacić to sobie wszystko co sie da odejmą od kwoty
sokolnh Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 Pytanie czy jak go doubezpieczę do faktycznej rynkowej kwoty to czy przy szkodzie lub kradzieży wiążącą kwotą będzie kwota na jaką go ubezpieczyłem czy znowu kwota z ich magicznej książki? wyposażenie swojego samochodu do wyceny podałeś ? przy szkodzie wiążąca będzie kwota na polisie, po uwzględnieniu wyposażenia dodatkowego, oczywiście pomniejszona o utratę wartości no chyba że weźmiesz stałą wartość pojazdu przez okres ubezpieczenia, wtedy jeśli ubezpieczysz się w styczniu na 55 tys a w grudniu Ci go ukradną, dostaniesz i tak 55 tys agent może manewrować sumą ubezpieczenia/wartością auta w granicach 10%
Rekomendowane odpowiedzi