Wihajster Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 ja tez mam problem ze wspomaganiem...wczesniej jak skręcałem do oporu kierownicą to tak było słychać jakby cos tam tarło a teraz jak tylko skrece to juz slychac ten dźwięk i mnie to troche martwi Czy ma ktos pomyśl jak by to mozna naprawic ? sprawdz ile masz plynu
ogonck Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 no wlasnie dzisiaj wymienilem i jest juz ok....
chołek_płock Opublikowano 15 Listopada 2008 Opublikowano 15 Listopada 2008 Witam, Podczepię się. Ma ktoś schemat budowy przekładni kierowniczej [b5 AEB `95, ale widzę, że wszystkie są takie same)? Chodzi mi o schemat, na którym będzie widać wszystkie elementy (wałki, łożyska, uszczelniacze, itd.). Zamierzam zregenerować swoją kolumnę, bo ubywa płynu i chciałbym najpierw pooglądać, gdzie co jest, jakie są uszczelniacze, gdzie rozlokowane, itd.? Zamierzam kupić taki zestaw:http://moto.allegro.pl/item475187581_przekladnia_kierownicza_audi_a4_passat_b5_zf.html i zregenerować swoją przekładnię. Narazie rozebrałem tylko część, gdzie jest ślimak, wymieniłem 2 uszczelniacze i nadal jest źle: płyn mi wycieka i zostaje w harmionijkowych osłonach. Na szczęście dzieje się to tylko przy max skręconych kołach w lewo i po dodaniu gazu, więc da się jeździć, ale zrobić muszę. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi