ynos Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Witam, 1. czy ktoś wie jak odkręcić obudowę by cała powierzchnia parownika była dostępna? Po odkręceniu wentylatora, zciągnięciu spinek obudowa ciągle się nie chce rozdzielić. 2. Co to za połączenie zaznaczone nr 1? 3. Niestety po przeglądzie, ozonowaniu i dobiciu klimy, po jej wyłączeniu ciągle jest bardzo nieprzyjemny zapach. Podejrzenie jest, że parownik zasyfiony jednak na oko wygląda chyba wzorowo? Czy ktoś czyścił wyciągnięty parownik i może powiedzieć, czy tak czysty parownik może powodować brzydki zapach?
armando Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 jak jnuz masz taki dostep to umyj go fajnie benzyna ekstrakcyjna albo kup se pianke do odgrzybiania klimy to ci napewnoe nie zaszkodzi a moze pozegna niemily zapach bo ze nabiles klime to nie ma nic wspolnego z zapachem
tomaszstn Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Witam, 1. czy ktoś wie jak odkręcić obudowę by cała powierzchnia parownika była dostępna? Po odkręceniu wentylatora, zciągnięciu spinek obudowa ciągle się nie chce rozdzielić. 2. Co to za połączenie zaznaczone nr 1? 3. Niestety po przeglądzie, ozonowaniu i dobiciu klimy, po jej wyłączeniu ciągle jest bardzo nieprzyjemny zapach. Podejrzenie jest, że parownik zasyfiony jednak na oko wygląda chyba wzorowo? Czy ktoś czyścił wyciągnięty parownik i może powiedzieć, czy tak czysty parownik może powodować brzydki zapach? To co masz w tym czerwonym kółku to odpływ z parownika na zew pojazdu. A tu masz cały opis: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=203356.0
ynos Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2011 bo ze nabiles klime to nie ma nic wspolnego z zapachem ale przecież napisałem, że ozonowałem - a to eliminuje zapach (pod warunkiem, że źródło zapachu jest usunięte-dlatego dobieram się do parownika) To co masz w tym czerwonym kółku to odpływ z parownika na zew pojazdu. A tu masz cały opis: a jak się dostać do tego od dołu auta, bo wpryskałem wczoraj całą puchę płynu i niestety pod autem sucho. Myślę, że mam zatkany kanał i to może być powodem powstawania zapachu, bakterii.
Rekomendowane odpowiedzi