Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie gram więc za dużo w temacie nie wiem ale na końcu filmiku widziałem napis 2017 więc to dopiero za 6 lat a to kuuupa czasu jeśli chodzi o elektronikę i softowanie więc kto wie czy w 2017 będzie to taki chicior jak to wygląda teraz :mysli:

Ok, tylko wzrost wydajności procków nie jest liniowy a logarytmiczny. Już z roku na rok nie ma aż takich skoków wydajności jak pomiędzy np 486 a Pentium. Patrząc na te zajawki, a dokładniej na detale, nałożone tekstury i odwzorowanie rzeczywistości, to będzie to MEGA hit jeśli dotrzymają z jakością. Zawsze trailery są troszkę lepiej wykonane, a do takiej jakości trzeba naprawdę b.b. dużej wydajności grafiki. :cool1:

• Odpowiedzi 121,5 tys.
  • Wyświetleń 4,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No właśnie o to mi chodzi. Np. komp który miałem składany tak ok 7lat temu (którego już nie używam :wink4:) w tej chwili to już się nadaje tylko do "przeglądania stronek i pisania w wordzie" bo co do grania to pewnie byłby bez szans i o to mi chodzi

Opublikowano

No właśnie o to mi chodzi. Np. komp który miałem składany tak ok 7lat temu (którego już nie używam :wink4:) w tej chwili to już się nadaje tylko do "przeglądania stronek i pisania w wordzie" bo co do grania to pewnie byłby bez szans i o to mi chodzi

No i dobrze kombinujesz, tylko jeszcze musisz wziąć pod uwagę że ten wzrost już nie jest aż tak znaczący jak kiedyś.

po 1: Wydajność teraz robi się głównie za pomocą rdzeni.

po 1,5: no i pamięci cache która jest za***iście droga.

po 2: Skoro większe ilości tranzystorów, to większe ilości energii potrzebnej.

po 3: Skoro większe zapotrzebowanie na energie to i większe wydzielanie ciepła, nikt nie ma zamiaru w dobie ekologii montować zasilacza 2kW i ogrzewać komputerem mieszkania. :naughty:

po 4: miniaturyzacja bardzo schamowała, kiedyś procki były w technologii 500nm, teraz jest to 32nm. Miniaturyzacja zmierza ku temu że tranzystor zbliża się wielkością do wielkości pojedynczego atomu. Tranzystor tej wielkości w chwili obecnej nie ma prawa bytu...

Więc za 6 lat (w zasadzie 5) jeśli ta grafika utrzyma się na tym poziomie to będzie to IMHO gwarantowany HICIOR, zresztą tak jak z grafiką a dokładniej odwzorowaniem szczegółów np: wybuchów w BF3...

Opublikowano
  • Autor

ale nudy :cool1: chyba jade do MM kupić COD MW3 :decayed:

Opublikowano

ale nudy :cool1:

Nooo, pewno chętnie byś na spota wyskoczył :> :>

Opublikowano

ja niepotrzebnie kupiłem BF3 bo mój lapek nie daje rady z taką grafą i przycina, nie da sie grać ciekawe czy COD WM3 by poszła :mysli: 2 idzie bez problemów

jak ktoś chce sprzedam BF3 za pół ceny czyli 60 zł

Opublikowano

No i dobrze kombinujesz, tylko jeszcze musisz wziąć pod uwagę że ten wzrost już nie jest aż tak znaczący jak kiedyś.

po 1: Wydajność........................ miniaturyzacja bardzo schamowała, kiedyś procki były w technologii 500nm, teraz jest to 32nm. Miniaturyzacja zmierza ku temu że tranzystor zbliża się wielkością do wielkości pojedynczego atomu. Tranzystor tej wielkości w chwili obecnej nie ma prawa bytu...

Więc za 6 lat (w zasadzie 5) jeśli ta grafika utrzyma się na tym poziomie to będzie to IMHO gwarantowany HICIOR, zresztą tak jak z grafiką a dokładniej odwzorowaniem szczegółów np: wybuchów w BF3...

No raczej się z tobą nie zgodzę :no:

Słyszałeś o czymś co nazywa się GRAFEN :cool1:

Myślę że za parę lat może się okazać że twoja komórka będzie miała moc obliczeniową kilkadzesiąt a może nawet kilkaset razy większą niż najbardziej obecnie napasione PC-ty a przy tym będzie energooszczędna i gruba jak kartka papieru. Jedyne co może na chwilę obecną blokować tą technologię to lobbing firm z doliny krzemowej które zainwestowały gruuuubą kasę w struktury krzemowe i co za tym idzie na pewno nie są zachwycone tym że coś takiego może im podciąć skrzydełka to ten sam temat co w branży motoryzacyjnej z silnikami na paliwa alternatywne. Wszystkie lepsze patenty zostały wykupione przez branżę paliw kopalnych i póki co leżą głęboko w ich sejfach.

Opublikowano
  • Autor

ja niepotrzebnie kupiłem BF3 bo mój lapek nie daje rady z taką grafą i przycina, nie da sie grać ciekawe czy COD WM3 by poszła :mysli: 2 idzie bez problemów

:confused4:

U mnie COD MW3 na lapiku zapierda.... :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

A Wy te laptopy chyba podpinacie pod tv...?

Opublikowano

No raczej się z tobą nie zgodzę :no:

Słyszałeś o czymś co nazywa się GRAFEN :cool1:

Myślę że za parę lat może się okazać że twoja komórka będzie miała moc obliczeniową kilkadzesiąt a może nawet kilkaset razy większą niż najbardziej obecnie napasione PC-ty a przy tym będzie energooszczędna i gruba jak kartka papieru. Jedyne co może na chwilę obecną blokować tą technologię to lobbing firm z doliny krzemowej które zainwestowały gruuuubą kasę w struktury krzemowe i co za tym idzie na pewno nie są zachwycone tym że coś takiego może im podciąć skrzydełka to ten sam temat co w branży motoryzacyjnej z silnikami na paliwa alternatywne. Wszystkie lepsze patenty zostały wykupione przez branżę paliw kopalnych i póki co leżą głęboko w ich sejfach.

Owszem słyszałem co to grafen, ale głównie w kwestii giętkich wyświetlaczy.

Być może masz rację że tak będzie, że komórka będzie miała wydajność teraźniejszego superkomputera (top1 - K computer, który budowany był przez ostatni rok za grube miliony $ tylko po to żeby za 5 lat działał szybko jak kilka, set czy nawet tysięcy komórek). :kox: Nie mówiąc o jego zapotrzebowaniu na energię ~9MW. :gwizdanie:

Twoja teoria jest nie prawdopodobna, ale prawdziwa. Problemem jest tu czas jaki wskazałeś czyli 5 lat (do czasu powstania gry BF4).

To IMHO nie realne! Dla mnie komórka w której układy będą kilkaset razy bardziej wydajne niż powiedzmy i7-2600K to minimum 30-80 lat.

Rozstrzał taki dlatego że wszystko zależy od tego co napisałeś czyli patentów, lobbingów i możliwości rozwoju nowych technologii dla szarego człeka. :cool1:

Opublikowano

:bry: wieczór :rolleyes:

Ale dzisiaj temat się zrodził :kox:

Co do filmiku BF4 to nie rozumiem innych zachwyt jak to przecież normalny filmik nagrany bo gość sobie zrobił jaja zapowiadając kolejną część (widziałem to 2 tygodnie temu), taka "grafika" jeśli to w ogóle można tak nazwać to będzie za wieele lat :wink4:

Tutaj coś podobnego tylko o Call Of Duty: MW3 :naughty:

Co do gry to ma lepszą kampanię niż BF3, lepiej się gra niż w BF3 ale ma gorszy multiplayer.

BF3 na razie odłożyłem bo przechodzę kampanię Modern Warfare :kox:[br]Dopisany: 13 Listopad 2011, 22:28_________________________________________________

Ja na Twoim miejscu bym sobie to zostawił, w końcu masz drugą grę za 1zł czyli ostatni Medal Of Honor który na pewno pójdzie Ci ok :good:

A BF3 jeśli komuś sprzedasz to ta osoba będzie grała w sieci po d Twoim nickiem czyli będzie się nazywała Boseron :decayed:

Konto czyli pocztę i hasło da się zmienić ale nazwę nicka już nie.

Opublikowano
  • Autor

A Wy te laptopy chyba podpinacie pod tv...?

U mnie na 17-stce wystarcza jak dla mnie :naughty: A podpiąć pod TV hmmm pomyślę :kox:

Dobra d... juz mnie boli od siedzenia przed kompem , zmykam w kime :hi:

Opublikowano

Kabel hdmi i... :cool1::naughty:

Opublikowano

....Twoja teoria jest nie prawdopodobna, ale prawdziwa. Problemem jest tu czas jaki wskazałeś czyli 5 lat (do czasu powstania gry BF4).....

A ja myślę że to może być realne. Sam podajesz że niestety ale miniaturyzacja tranzystora osiąga granice fizyki (pod koniec roku Intel ma zaprezentować procek w tech. 22nm) i fakt że określają to jako technologiczną granicę oznacza że firmy same zrozumieją że to jest już ślepy zaułek i jeśli się chce być nadal w ścisłej czołówce to trzeba próbować chleba z innego pieca co już zrobił IBM bo oni już wyprodukowali pierwszy testowy procek na grafenie. W motoryzacji też tak było że do póki paliwa były "tanie" to żadna z firm się nawet nie zainteresowała jakąś hybrydą ale teraz widać że już większość firm moto. zrozumiała że koniec silnika Pb/ON to kwestia czasu.

Nie wiem ile to potrwa może rok może 5 ale wiem że jak na czymś można zarobić to rozwój tego jest błyskawiczny i tak myślę że może być z tym grafenem.

Opublikowano

a ja właśnie wróciłem z koncertu Jean Michel Jarre z Katowic...i jak nie jestem jakiś wielkim fanem tego rodzaju muzyki tak powiem ze Janek PRZEEEE GIGANT !!!

Opublikowano
:przebiegly:
Opublikowano
:bry::kawa::palacz:
Opublikowano

Powrót do rzeczywistości

Premierze Tusk, nagrałem Panu jednego bandytę.

po zrobieni 1000 km za granicą widząc kilka patroli stojących na poboczu na autostradzie wystarczyło wjechac do naszego pięknego kraju i dostać mandat od policjantów którzy się czaili w ukryciu !!! ogólnie po naszej stronie stało 6 patroli z suszarkami !!!!!

Pan policjant powiedział abym się cieszył bo będzie zmiana że przekroczenie prędkości o 100% w terenie zabudowanym będzie kosztowało 1tyś zł i 15 punktów karnych :evil: /dziura budżetowa za duża jest !/

mam pytanko może wiecie do mnie to zastanawia

pytanie policjanta ..

1.dokąd pan jedzie ?? widząc KR ...

2.czym pan się zajmuje /co/ robi?

3.skąd pan jedzie ?

strasznie mnie to irytuje a za każdym razem jakoś zapominam ich zapytać ...

Opublikowano

:bry: wieczór :rolleyes:

Ale dzisiaj temat się zrodził :kox:

Co do filmiku BF4 to nie rozumiem innych zachwyt jak to przecież normalny filmik nagrany bo gość sobie zrobił jaja zapowiadając kolejną część (widziałem to 2 tygodnie temu), taka "grafika" jeśli to w ogóle można tak nazwać to będzie za wieele lat :wink4:

Pablo, czy ktoś napisał że to trailer a nie film? :cool1:

....Twoja teoria jest nie prawdopodobna, ale prawdziwa. Problemem jest tu czas jaki wskazałeś czyli 5 lat (do czasu powstania gry BF4).....

A ja myślę że to może być realne. Sam podajesz że niestety ale miniaturyzacja tranzystora osiąga granice fizyki (pod koniec roku Intel ma zaprezentować procek w tech. 22nm) i fakt że określają to jako technologiczną granicę oznacza że firmy same zrozumieją że to jest już ślepy zaułek i jeśli się chce być nadal w ścisłej czołówce to trzeba próbować chleba z innego pieca co już zrobił IBM bo oni już wyprodukowali pierwszy testowy procek na grafenie. W motoryzacji też tak było że do póki paliwa były "tanie" to żadna z firm się nawet nie zainteresowała jakąś hybrydą ale teraz widać że już większość firm moto. zrozumiała że koniec silnika Pb/ON to kwestia czasu.

Nie wiem ile to potrwa może rok może 5 ale wiem że jak na czymś można zarobić to rozwój tego jest błyskawiczny i tak myślę że może być z tym grafenem.

Czytaj dokładnie co piszę w cytacie :)

Nie napisałem że to nie realne wręcz przeciwnie. Grafen i inne technologie to przyszłość... chodzi tylko o czas jaki upłynie do momentu kiedy komórki będą miały wydajność kilku lub kilkudziesięciu najlepszych PC-tów, tak jak napisałeś.

http://osnews.pl/wedlug-ibm-grafen-nie-zastapi-krzemu/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.