Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ile czaso Ci to zajęło ? :naughty:

Tu raczej chodzi o to że jak już jedziesz na bezdotyk to dobrze żeby nie trzeba było dużo po takiej myjce poprawiać :wink4:

• Odpowiedzi 121,5 tys.
  • Wyświetleń 4,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Panowie, ale cała myjka bezdotykowa to co ona umyje ? Umyje troszkę brud z wierzchu jedynie, bezdotykowa jest dobra na spłukanie kurzu ( i czasem korzystam z tej opcji ) a nie na umycie auta przynajmniej jak dla mnie, wolę jechać zapłacić 24 zeta i miec wymytą audice , wysuszoną, oponki nabłyszczone, chodniczki wytrzepane itp :wink4:

Opublikowano

Panowie, ale cała myjka bezdotykowa to co ona umyje ? Umyje brud z wierzchu jedynie, bezdotykowa jest dobra na spłukanie kurzu ( i czasem korzystam z tej opcji ) a nie na umycie auta :gwizdanie:

było kupić srebrne :gwizdanie:

Przynajmniej jak dla mnie, wolę jechać zapłacić 24 zeta i miec wymytą audice , wysuszoną, oponki nabłyszczone, chodniczki wytrzepane itp :wink4:

a ja LUBIĘ TO :)

Ja w lecie za 5zł na Bora sobie umyłem auto....

:mysli: to już Cię widzę jak tam tańczyłeś jakby lanca była pod prądem :decayed:

Opublikowano
  • Autor

było kupić srebrne :gwizdanie:

:decayed:

Wole czarne :wink4:

Opublikowano
:hi:
Opublikowano

ja zawsze na bora place okolo dyszki ale jezdze wieczorami jak juz nikogo nie ma i najpierw biore sobie pierwszy program, myje go ta woda z proszkiem a pozniej gabeczka w lapy+szmapon i go myje recznie a pozniej lece 3 kolejne programy i jest elegancko :lol1:

Opublikowano

Tu raczej chodzi o to że jak już jedziesz na bezdotyk to dobrze żeby nie trzeba było dużo po takiej myjce poprawiać :wink4:

Z godzinę roboty, no chyba że jeszcze polerkę felg robię to z 1,5h zejdzie, oczywiście wszystkie kosmetyki pod ręką, do tapicerki, felg, opon czy listw, wolę się sam pomęczyć ale za to mam satysfakcję :)

[br]Dopisany: 26 Listopad 2011, 17:51_________________________________________________

ja zawsze na bora place okolo dyszki ale jezdze wieczorami jak juz nikogo nie ma i najpierw biore sobie pierwszy program, myje go ta woda z proszkiem a pozniej gabeczka w lapy+szmapon i go myje recznie a pozniej lece 3 kolejne programy i jest elegancko :lol1:

Dziwie się że jeszcze ktoś Cię nie zj***ł bo nie można na stanowisku tego robić :decayed:

Opublikowano
  • Autor

najpierw biore sobie pierwszy program, myje go ta woda z proszkiem a pozniej gabeczka w lapy+szmapon i go myje recznie a pozniej lece 3 kolejne programy i jest elegancko :lol1:

no to rozumiem bo przynajmniej coś zmyjesz jak użyjesz gąbki :wink4: w nocy moze nikt nie widzi że używasz gąbki hehehe

Opublikowano
:hi:
Opublikowano

ja jezdze poooznym wieczorem na myjke, 4 stanowsika sa i tylko ja jestem, nie ma nikogo wiecej

raz jak bylem to akurat jakis koles z obslugi myl sasiednie stanowisko i widzial ze z gabka smigam i nic mi nie mowil :tongue4:

a poza tym przeciez monitoring tez jest na myjce wiec na bank juz widzieli nie raz ze mylem recznie :>

moze nie zwracaja na to uwagi jak jest wlasnie wieczor i nikogo wiecej juz poza mna nie ma :wink4:[br]Dopisany: 26-11-2011, 18:12:12_________________________________________________a myjke odwiedzam co tydzien :decayed:

Opublikowano

Jeździć na myjkę bezdotykową i myć gąbką .......:facepalm:

Jak auto dobrze ma utrzymany lakier i myje się go regularnie to nie ma problemu żeby go domyć. A mycie gąbką czy innymi szmatami jak to robią na myjniach ręcznych prędzej czy później kończy się rysami na lakierze.

Opublikowano

no jak jest usyfione a samo polanie woda nie wystarcza to chyba trzeba go czyms przetrec no nie...?

samo nie odpadnie facepalm.gif

Opublikowano
  • Autor

Jak auto dobrze ma utrzymany lakier i myje się go regularnie to nie ma problemu żeby go domyć. A mycie gąbką czy innymi szmatami jak to robią na myjniach ręcznych prędzej czy później kończy się rysami na lakierze.

nie zgodzę sie :wink4: nie domyjesz auta tak jak się to powinno zrobić :cool: Gąbka jak Gąbka nie każda jest taka sama :tongue4:

Opublikowano

Panowie, ale cała myjka bezdotykowa to co ona umyje ? Umyje troszkę brud z wierzchu jedynie, bezdotykowa jest dobra na spłukanie kurzu ( i czasem korzystam z tej opcji ) a nie na umycie auta przynajmniej jak dla mnie, wolę jechać zapłacić 24 zeta i miec wymytą audice , wysuszoną, oponki nabłyszczone, chodniczki wytrzepane itp :wink4:

Jak byś śmigał co drugi dzień na myjkę to byś inaczej na to patrzył, ale zgodzę się że to głównie doraźny środek i nie ma opcji tam konkretnie domyć auta. Pablo przeciera szmatką, ale przeciera niedomyte auto co jak wiemy nie jest zdrowe dla lakieru i później to widać...

Podziwiam. Raz tak spróbowałem i... Nigdy więcej :no:

Ile kosztuje mycie na ręcznej, 13zł-15zł ? Nie bardziej sie opłaca ? Na Oświecenia, na Bora Bora masz myjnie ręczne...

Kupujesz najtańsze mycie na ręcznej i czas który teraz na bezdotykowej poświęcasz na gąbkowanie mógłbyś śmiało poświęcić na szybki i opony i ew. plak w środku :wink4:

Ja bym się tak nie dziumbdział, ale to oczywiście Twoja sprawa :wink4:

BTW Karol nie miałem już siły dzisiaj jechać na Żabiniec... Mogę jutro po południu ?

Opublikowano

ja jakos wole sam sobie wyczyscic autko bo raz ze sobie go dokladnie umyje, dwa - satysfakcja a trzy - porzadnie sobie felgi wyczyszcze :)

a co do plaka - nie wiem jak mozna to stosowac :no:

nienawidze jak mi sie wszystko w srodku tak swieci jak psu jajca i po plaku wszystko jest takie tluste, jak kupilem auto to bylo oczywiscie wyplakowane przez poprzedniego wlasciciela, to pierwsze co jak zajechalem pod blok to szmatka w reke i wszystko scieralem. Slyszalem ze jest jakas inna odmiana plaka ktora nie jest taka tlusta ale chyba nigdy sie do takich specyfikow nie przekonam :wink4:[br]Dopisany: 26-11-2011, 21:51:42_________________________________________________a szybki oczywscie myje :tongue4:

i oponki tez pryskam tym takim szprejem co wygladaja jak nowe :> ale od tego mi sie bardziej felgi syfia :confused4:

Opublikowano

no jak jest usyfione a samo polanie woda nie wystarcza to chyba trzeba go czyms przetrec no nie...?

samo nie odpadnie facepalm.gif

Jest coś takiego jak rękawica z mikrofibry...polecam :)

Opublikowano

Ja wiem ze sa rozne wynalazki do czyszczenia (mi gabka w zupelnosci wystarcza) ale chodzi o samo to ze TRZEBA uzyc czegos zeby zatrzec brud a miodzio twierdzi ze samym 'kerszerem' mozna wszystko sciagnac - z czym sie kompletnie nie zgadzam. Niby tą pierwsza warstwe brudu sie zmyje ale jesli by porownac jedne drzwi umyte sama woda bez ingerencji gabek etc, z drugimi drzwiami ktore umyto najpierw woda z kerszera a pozniej gabka z szamponem to nie ma mowy o tym ze efekt bedzie taki sam.

Na przyklad dolna czesc drzwi jest zawsze pokryta duzo grubsza warstwa brudu i sama woda sie tego nie zmyje, trzeba czyms przetrzec.

Opublikowano

Ja wiem ze sa rozne wynalazki do czyszczenia (mi gabka w zupelnosci wystarcza) ale chodzi o samo to ze TRZEBA uzyc czegos zeby zatrzec brud a miodzio twierdzi ze samym 'kerszerem' mozna wszystko sciagnac - z czym sie kompletnie nie zgadzam. Niby tą pierwsza warstwe brudu sie zmyje ale jesli by porownac jedne drzwi umyte sama woda bez ingerencji gabek etc, z drugimi drzwiami ktore umyto najpierw woda z kerszera a pozniej gabka z szamponem to nie ma mowy o tym ze efekt bedzie taki sam.

Na przyklad dolna czesc drzwi jest zawsze pokryta duzo grubsza warstwa brudu i sama woda sie tego nie zmyje, trzeba czyms przetrzec.

Każdy ma swoją filozofię i nie warto się spierać. Oczywiście dalej jak najbardziej potwierdzam swoją wersję. Niech każdy robi tak jak mu pasuję i jest mu najwygodniej. Jedyne co chciałbym zwrócić uwagę to to że jest takie określenie w fizyce jak tarcie. Zjawisko tarcia występuje w licznych przypadkach również w przypadku styku wspomnianej gąbki z lakierem przy myciu ręcznym auta. Dla tego ktoś kiedyś wpadł na pomysł jak zmniejszyć rozmiar owego zjawiska w tym przypadku. stworzył Myjnię bezdotykową, która pozwala umyć auto wyłącznie wodą i zawartą w niej chemią.Warto więc jak już są rozróżniać te dwa rodzaje mycia auta. Mycie bezdotykowe i mycie ręczne.

Nie będę jak wspomniałem wcześniej zagłębiał się w efektywność obu i pozostawię to każdemu z osobna gdyż każdy ma inne co do tego wymagania :decayed:.

Mi pasuje wersja bezdotykowa i uważam ze jest dla mojego auta a właściwie lakieru bezpieczniejsza a efekt samego mycia w pełni zadowalający.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.