Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlatego mowię ze nie ma na to reguły...złe trafiłeś i tyle...ja jeżdzę na Ate teraz w CC już w sumie 4 komplecie biorąc pod uwagę poprzednie dwie audiole...i totalnie nic nie piszczy i nic się nie dzieje. Jedynie teraz do CC założyłem klocki z domieszka ceramiki tez z Ate i w końcu mam czyste felgi...tak ze tak jak mowię...na etapie Polki średnio wyższej tak naprawdę nie ma większej różnicy jaki klocek czy tarcza...jak ze trafisz to i ferodo będzie piszczalo...

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

• Odpowiedzi 121.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PABLO

11313

• Cuber

10898

• KERCZI

8572

• Wąski

6617

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No niestety, wcześniej jeździłem na ori tarczach z klockami ATE i zero piszczenia. Po prostu trzeba mieć szczęście i zgadzam się że jak teraz wymienię klocki na inne to nie ma żadnej pewności że nie będzie piszczeć. Trzeba liczyć na szczęście :)

Opublikowano (edytowane)
I tez sie nie zgadzam...do normalnej jazdy standardowy KOWALSKI większej różnicy nie zauważy bo trw to praktycznie jedna Polka z ATE i podobnymi...przypadłości o których mówisz MOIM ZDANIEM świadczą o tym ze ich na początku odpowiednio nie potraktowałeś i od początku były złe "zahartowane"...

Hmm.. nie oczekiwalem od nich cudow, mialy po prostu hamowac, ale jak widac to zbyt wysokie wymagania dla tego chłamu.

nie montowalem ich do samochodu rajdowego tylko do miejskiego auta ktore sluzylo mi w 95% do jazdy po miescie.

w lecie to byla paranoja, pare lekkich zahamowan lub jedno mocniejsze i heble kompletnie sie gotowaly i przestawaly hamowac, gorace byly tak jakbym lecial po autostradzie 20km z wcisnietym pedalem hamulca przy predkosci 150km/h, oczywiscie smród palacych sie klockow byl niewyobrazalny, walilo jak z muzynskiej chaty.

watpie zeby byl to objaw tego ze je "od poczatku zle zahartowalem".

jak dla mnie byly to pieniadze wyrzucone w bloto, pierwszy i ostatni raz montowalem klocki/tarcze z TRW.

takie jest moje zdanie na temat tego dziadostwa i go nie zmienie, heble z tej firmy to nieporozumienie i bede je odradzal wszystkim, zeby nie popelnili tego bledu co ja.

no i jeszcze jest jedna ewentualność.....jesteś SIEMIANEM i wówczas nie pomogą tarcze od JELCZA bo i tak je stopisz... :)

to ze Siemian potrzebuje hebli takich ktore wyhamowałyby zaladowany 20-wagonowy pociag to ja wiem :P

albo błąd przy montażu :whistling:

z pewnoscia

Edytowane przez Radekst
Opublikowano

Kurde co by macie z tymi hamplami? Od zawsze pakowalem ATE i nigdy nie mialem z nimi najmniejszego problemu. Teraz mam TRW i fakt piszczaly poczatkowo ale przeszlo. Za bardzo depczecie na poczatku albo kupiliscie podroby. A oslony tarcz macie wogole?

Naciapane z bagaznika ...

Opublikowano

kupione w intercarsie, osłony mam, nie deptałem po założeniu, nie jestem laikiem. Przy hamowaniu piszczy, do tego z tyłu przy wyhamowaniu do zera jak auto sie zatrzyma to w tym momencie jest zgrzyt-skrzypienie. Wymienie klocki to będe widział, ale dopiero na next sezon

Opublikowano

Ja bralem od toma od nas z forum, wiec raczej to nie podjebki.

Nie deptalem ich na poczatku.

Opublikowano

kupione w intercarsie, osłony mam, nie deptałem po założeniu, nie jestem laikiem. Przy hamowaniu piszczy, do tego z tyłu przy wyhamowaniu do zera jak auto sie zatrzyma to w tym momencie jest zgrzyt-skrzypienie. Wymienie klocki to będe widział, ale dopiero na next sezon

A moze masz luz na zacisku juz i wymaga regeneracji / wymiany?

Opublikowano

Gdyby były z k2-tech nie było by problemu

Opublikowano

:bry:

Opublikowano (edytowane)

A moze masz luz na zacisku juz i wymaga regeneracji / wymiany?

Ogr rozmawiasz jak z PABLEM, ja rozbierałem wszystko na części, zaciski prowadnice jarzma wszystko wsio, czyszczone, malowane nasmarowane, wszystko masełko, włącznie z wymiana płynu jebałem się cały dzień ale robiłem to dla siebie.

To nie jest wina niczego innego jak po prostu feleru współpracy tych tarcz z tymi klockami, teraz trzeba próbować zamieniać klocki na inne i tyle.

Pisałem już że wcześniej miałem klocki ATE na innych tarczach i nic nie piszczało. Na to widocznie nie ma reguły i nigdy pewności że po założeniu jakiegoś zestawu nie będziemy mieli problemu z piszczeniem

Edytowane przez nex
Opublikowano

Ok, ok, spoko.

Dalibyscie juz spokoj z wpieprzaniem wszedzie tej pseudo reklamy.

Opublikowano

K2 to chyba kosmetyki samochodowe, ale k2-tech może jakiś pośrednik, nie znam

Opublikowano

nex cycu a co to ma do rzeczy że rozmawia jak ze mną czy z innym z forum?!?

Ja bym się nie pierdzielił z tym tylko zlecił robotę dobremu mechanikowi i po sprawie.

Opublikowano (edytowane)

Ja bym się nie pierdzielił z tym tylko zlecił robotę dobremu mechanikowi i po sprawie.

Żaden mechanik nie zrobi Ci tego tak solidnie jak zrobisz to sam (o ile masz o tym jakiekolwiek pojęcie - akurat odpadasz :grin: ) bo by zarobił na kiszke, ale co Ty możesz wiedzieć jak niemiec płakał jak sprzedawał :decayed:.

Do mechanika to ja auto oddaje tylko na wymianę rozrządu i to jeszcze nie w małopolsce.

Edytowane przez nex
Opublikowano

Ok, ok, spoko.

Dalibyscie juz spokoj z wpieprzaniem wszedzie tej pseudo reklamy.

Nie odpowiada nie czytaj proste

Opublikowano

Jak masz dobrego kumpla mechanika który się zna na rzeczy od lat a nie pseudo znawce i wszystkie auta Ci ogarnia to na to samo wychodzi :wink:
Ale niektórzy tak chcą oszczędzać że nawet nie pomaga że niemiec płakał jak sprzedawał :lol::decayed:

Opublikowano

Jak masz dobrego kumpla mechanika który się zna na rzeczy od lat a nie pseudo znawce i wszystkie auta Ci ogarnia to na to samo wychodzi :wink:

Ale niektórzy tak chcą oszczędzać że nawet nie pomaga że niemiec płakał jak sprzedawał :lol::decayed:

A no tak ty masz przecież w każdej branży dobrych kumpli znawców to zwracam honor :naughty:

Opublikowano

No ba! :naughty:

Opublikowano

:hi:

Kurna napisać coś i od razu fajty na forum :grin:

Opublikowano (edytowane)

Nex po 1. To trochę przerost formy nad treścią..."na rozrząd...nie do małopolski" - piszesz jakbyś co najmniej miał jakiegoś Jaguara z 60tych lat...a to tym czasem passat i to w 1.9 tdi....czyli każdy mocno przeciętny mechanik rozrząd w takim aucie zrobić potrafi...

Po 2. Zachowujesz się jak typowy polski KOWALSKI...wszystko sam...bo inni nie potrafią i w dodatku trzeba wydać trochę grosza...dalej niech każdy robi wszystko a potem dziwimy się ze jesteśmy jakieś 20 lat za Szwabami...albo dziwimy się ze jak już ktoś odda auto do mechaniora to oni strzyga nas x10 ...przecież jakoś musza żyć...

Mam na osiedlu wielu sąsiadów którzy właśnie grzebią całymi dniami na parkingu przy samochodzie ... Bo sami wiedza najlepiej...potem taki mi mówi żebym parkował gdzie indziej a nie na jego miejscu bo on tu od 58lat parkuje...

No cóż...myślałem ze nasze pokolenie będzie tym które trochę zmieni światopogląd...ale chyba jeszcze trzeba będzie poczekać...

I żeby była jasność...nie jest to żadna osobista wycieczka, ani bron Boże ujmowanie Twojej wiedzy czy umiejętnościom a jedynie moja opinia...jestem po prostu zdania ze każdy powinien zając się tym co robi wówczas w PL byłoby lepiej z nasza gospodarka...no ale jak każdy patrzy na czubek własnego nosa to inaczej tego nie zmienimy...

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Edytowane przez KERCZI