KERCZI Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 (edytowane) w piątek byłem poza krk i dobrych wieści nie mam... Turbo na 4biegu powyżej 3tys. znika i aż do powtórnego odpalenia postanawia sobie odpoczywać. Na 1,2,3 kręci się normalnie 3,800-4000 a na 4 umiera. :-(U Teścia to samo w passku 1.9 tdiMoze przepływomierz ale raczej turbina do czyszczenia bo sie przyciera?!? Edytowane 7 Grudnia 2014 przez KERCZI
bodowp Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 w piątek byłem poza krk i dobrych wieści nie mam... Turbo na 4biegu powyżej 3tys. znika i aż do powtórnego odpalenia postanawia sobie odpoczywać. Na 1,2,3 kręci się normalnie 3,800-4000 a na 4 umiera. :-(U Teścia to samo w passku 1.9 tdiMoze przepływomierz ale raczej turbina do czyszczenia bo sie przyciera?!? U kumpla w sharanie 1.9 to samo. Turbo zrobił i nic nie dało.
Homiczek Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 w piątek byłem poza krk i dobrych wieści nie mam... Turbo na 4biegu powyżej 3tys. znika i aż do powtórnego odpalenia postanawia sobie odpoczywać. Na 1,2,3 kręci się normalnie 3,800-4000 a na 4 umiera. :-(U Teścia to samo w passku 1.9 tdiMoze przepływomierz ale raczej turbina do czyszczenia bo sie przyciera?!? U kumpla w sharanie 1.9 to samo. Turbo zrobił i nic nie dało. nic tylko podpiąć vaga i zlogować co sie tam dzieje
bodowp Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Może uda mi się przybyć na spota w ten wtorek. Turbo juz i tak do wymiany bo leje ale nie podejrzewam ze to to że względu na to ze to tylko na 4 biegu. 5 nie sprawdzałem :-D
Radekst Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Bodzio, mialem tak samo w poprzedniej a4 1.9 ahu, i to nie byla wina przycierajacego sie turbo ani przeplywki, wymien zawor n75 od podcisnienia. Skoro mowisz ze do kolejnego odpalenia nie masz turbo to znaczy ze auto wpada w tryb awaryjny, a winny wszystkiemu jest najprawdopodobniej n75. Edytowane 7 Grudnia 2014 przez Radekst
Krumak Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Bodzio, mialem tak samo w poprzedniej a4 1.9 ahu, i to nie byla wina przycierajacego sie turbo ani przeplywki, wymien zawor n75 od podcisnienia. Skoro mowisz ze do kolejnego odpalenia nie masz turbo to znaczy ze auto wpada w tryb awaryjny, a winny wszystkiemu jest najprawdopodobniej n75. Miałem identycznie w A3, a N75 przez 4 lata użytkowania samochodu wymieniałem dwa razy.
Radekst Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 (edytowane) i wiesz czego to byla wina u ciebie? n75 zakladales ori pierburga czy zamienniki? najprosciej podpiac vaga i bedzie wszystko jak na dloni Edytowane 7 Grudnia 2014 przez Radekst
Homiczek Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Może uda mi się przybyć na spota w ten wtorek. Turbo juz i tak do wymiany bo leje ale nie podejrzewam ze to to że względu na to ze to tylko na 4 biegu. 5 nie sprawdzałem :-D to zapakuj 4 pudzianów i ciśnij na jakąś górę na 3ce - zobaczysz czy wyłączy przy dłuższym przyśpieszaniu bo komp odcina turbo dopiero po pewnym czasie od wystąpienia przeładowania - i możliwe że na trójce udaje się tego czasu nie przekroczyć
bodowp Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Bodzio, mialem tak samo w poprzedniej a4 1.9 ahu, i to nie byla wina przycierajacego sie turbo ani przeplywki, wymien zawor n75 od podcisnienia. Skoro mowisz ze do kolejnego odpalenia nie masz turbo to znaczy ze auto wpada w tryb awaryjny, a winny wszystkiemu jest najprawdopodobniej n75.Ja właśnie mam ahu [emoji12] dzięki za podpowiedź. Może uda mi się przybyć na spota w ten wtorek. Turbo juz i tak do wymiany bo leje ale nie podejrzewam ze to to że względu na to ze to tylko na 4 biegu. 5 nie sprawdzałem :-D to zapakuj 4 pudzianów i ciśnij na jakąś górę na 3ce - zobaczysz czy wyłączy przy dłuższym przyśpieszaniu bo komp odcina turbo dopiero po pewnym czasie od wystąpienia przeładowania - i możliwe że na trójce udaje się tego czasu nie przekroczyć Nawet jak z górki hamuje biekiem 4 a potem dam w piz*...to odcina przy 3tysiach A może EGR zajeb... jest bo to zawór od egr chyba z tego co widze
miodzio Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Bora 1.9 tdi 2000r podobne objawy. Turbo wyczyszczone wymienione sterowanie turbiną. Zawór N75 węzyki etc... i dalej to samo Po kilku dniach okazało się że walnięty jest komputer i wymiana wyleczyłą problem
KERCZI Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 W sumie zapomniałem o tym zaworku...faktycznie musze to tez sprawdzić bo to najtańsza opcja
bodowp Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 W sumie zapomniałem o tym zaworku...faktycznie musze to tez sprawdzić bo to najtańsza opcjaNawet mi nie mów ostatnio tylko dokładam... Jeszcze mnie czeka pierścień magnetyczny w skrzyni od impulsatora...
Adik Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Witam Panów Zna ktoś dobrego i nie drogiego zarazem stomatologa w Krakowie?
KERCZI Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Witam Panów Zna ktoś dobrego i nie drogiego zarazem stomatologa w Krakowie? FANTOMAS od nas z Krakowskich
miodzio Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Witam Panów Zna ktoś dobrego i nie drogiego zarazem stomatologa w Krakowie? FANTOMAS od nas z Krakowskich MIało być nie drogiego
KERCZI Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Witam Panów Zna ktoś dobrego i nie drogiego zarazem stomatologa w Krakowie? FANTOMAS od nas z Krakowskich MIało być nie drogiego Przecież gość jeździ Audi to stać go...
KERCZI Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 ... i miał być dobry Tez jeździ Audi to musi byc dobry...
bodowp Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 na poprawę humoru http://www.dumpert.nl/mediabase/6629446/bc697b3b/komt_die_lancering.html
PABLO Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Nie jest tani ale dobry, zapodał mi złotego zęba.
Rekomendowane odpowiedzi